Έκθεση ζωγραφικής προβάλει τα Ιόνια Νησιά

Η οργάνωση αναδρομικής έκθεσης Ζωγραφικής με τίτλο “Edward Lear & the Ionian Islands”, που θα εγκαινιασθεί το Μάιο του 2012 στο Ανάκτορο Μιχαήλ και Γεωργίου, στην Κέρκυρα, ήταν το θέμα συζήτησης που έγινε στο Αναπτυξιακό Κέντρο του Δήμου Κέρκυρα, με τη συμμετοχή εκπροσώπου και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.
Σκοπός της συνάντησης αυτής ήταν η ενημέρωση των τοπικών αρχών και πολιτιστικών φορέων σχετικά με Έκθεση και πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Προέδρου του Ιδρύματος Μποδοσάκη, Δημητρίου Βλάστου καθώς και του Προέδρου της Ελληνικής Επιτροπής του Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη, Γεωργίου Δαυίδ.
Τα δύο αυτά Ιδρύματα, μαζί με το Ίδρυμα Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου, από κοινού χρηματοδοτούν την Έκθεση.

Διοργάνωση παράλληλων εκδηλώσεων
Στο πλαίσιο της συνάντησης πραγματοποιήθηκε μία καταρχήν ανταλλαγή απόψεων με τους φορείς, προκειμένου να διοργανωθούν παράλληλες εκδηλώσεις σε όλη την περίοδο διάρκειας της έκθεσης, από τις 25 Μαΐου 2012 έως 30 Αυγούστου του ιδίου έτους. Οι εκδηλώσεις αυτές θα έχουν σα στόχο τη μέγιστη προβολή της διοργάνωσης συνολικά αλλά και την αυξημένη επισκεψιμότητα στην έκθεση από Έλληνες και ξένους.
Στις αρχές Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση των φορέων στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, όπου πλέον θα συζητηθούν συγκεκριμένες προτάσεις, οι οποίες στη συνέχεια θα υποβληθούν στην Εκτελεστική Επιτροπή της διοργάνωσης.