Γ. Κιμούλης – Κ. Μαρκουλάκης – Σμ. Καρύδη – Ουίλιαμ Σαίξπηρ “Οθέλλο”

Το έργο του Σαίξπηρ “Οθέλλος” παρουσιάζεται φέτος το καλοκαίρι σε μια μεγάλη παραγωγή με πρωταγωνιστές τον Γιώργο Κιμούλη (Οθέλλος), τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη (Ιάγος), την Σμαράγδα Καρύδη (Δυσδαιμόνα), την Γωγώ Μπρέμπου (Αιμιλία), και τον Αλέξανδρο Μπουρδούμη (Κάσσιος), που πλαισιώνονται από ένα θίασο δέκα ακόμη καταξιωμένων ηθοποιών.
Η τραγωδία της ζήλειας, της προδομένης εμπιστοσύνης και της εκδίκησης που γεννά ο φόβος του διαφορετικού. Η ιστορία του Μαυριτανού Οθέλλου, υψηλόβαθμου στρατιωτικού, ο οποίος έχοντας πέσει θύμα της παγίδας του φιλόδοξου υπασπιστή του Ιάγου, σκοτώνει, τυφλωμένος απ’ τη ζήλεια, τη γυναίκα του Δυσδαιμόνα. Ο Οθέλλος γράφτηκε περίπου το 1603,την ίδια εποχή με τα άλλα έργα του Σαίξπηρ Άμλετ, Μάκβεθ και Βασιλιάς Ληρ και δημοσιεύτηκε το 1622.
Η παράσταση που έκανε πρεμιέρα στην Αθήνα, στο Θέατρο Badminton, συνεχίζει με περιοδεία σε όλα τα μεγάλα φεστιβάλ, Ελλάδας και Κύπρου.
Στο νησί μας θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 4 Αυγούστου, στις 9.15μμ, στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Μετάφραση-Διασκευή: Γιώργος Κιμούλης – Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης
Σκηνοθεσία: Γιώργος Κιμούλης – Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης
Σκηνικά: Αθανασία Σμαραγδή
Κοστούμια: Μαρία Καραπούλιου
Μουσική: Δημήτρης Μαραμής
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Οργάνωση Παραγωγής: Λευτέρης Πλασκοβίτης

ΗΘΟΠΟΙΟΙ
Συμμετέχουν: Πετροπουλέας Ηλίας, Ψυχογιός Γιώργος, Κοτσαρίνης Γιάννης, Παναγιωτίδης Στάθης, Σάκκουλης Μιχάλης, Μιχάκος Νίκος, Μητροπούλου Δομνίκη, Παπαδοπούλου Μαρία, Μυλωνάς Γιάννης, Ανανία Τραϊάνα.