Η “Γκιόστρα” εκπροσωπεί την Ελλάδα στην Ιταλία

Στην όμορφη ιταλική πόλη Sulmona θα βρεθεί 15μελής αντιπροσωπεία της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας “Giostra Di Zante”, προκειμένου να εκπροσωπήσει και φέτος, για τέταρτη φορά, την χώρα μας στην “Ευρωπαϊκή Γκιόστρα”, η οποία διεξάγεται κάθε χρόνο, την πρώτη Κυριακή του Αυγούστου.
Για τον σκοπό, λοιπόν, αυτό, ημέρα αναχώρησης έχει οριστεί η Τετάρτη 3 Αυγούστου με επικεφαλής τον πρόεδρο της Εταιρείας, Διονύση Φλεμοτόμο, τον Αντιπρόεδρο Σπύρο Ζούγρα και το μέλος του Δ. Σ. Νίκο Αρβανιτάκη, η οποία θα λάβει μέρος στις τριήμερες εκδηλώσεις και στο αγώνισμα και θα παρουσιάσει χορούς εποχής του νησιού μας στους χιλιάδες θεατές αυτής της διεθνούς εκδήλωσης.
Παράλληλα στο Δημαρχείο της πόλης θα γίνει τελετή εν όψει της αδελφοποίησης των δύο Δήμων (Ζακύνθου και Sulmona), στην οποία το νησί μας θα εκπροσωπήσουν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Αρμένης και ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Κολύρης. Η αδελφοποίηση αυτή ξεκίνησε πριν λίγα χρόνια, όταν η Γκιόστρα της Ζακύνθου πρωτοπήγε επίσημα στην Sulmona και έτσι άρχισαν οι φιλικές σχέσεις των δύο πόλεων, τις οποίες ενώνει η κοινή παράδοση της Γκιόστρας.
Στην φετινή εκδήλωση εκτός της Ζακύνθου, που εκπροσωπεί την Ελλάδα, θα λάβουν μέρος η Γερμανία, η Σλοβενία, η Μάλτα, η Ισπανία, το Βέλγιο, το Σαν Μαρίνο και η Ρουμανία.