“Γιορτή ψωμιού” στήνουν “Οι Μελισσιώτισες”

“Γιορτή Ψωμιού” διοργανώνει στην κεντρική πλατεία του χωριού, το Σάββατο 16 Ιουλίου, στις 8μμ, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Γυναικών Κοιλιωμένου, “Οι Μελισσιώτισες”, με πολλές εκπλήξεις για τους παρευρισκόμενους. Η γιορτή θα πραγματοποιηθεί με αφορμή τα τέσσερα χρόνια του Συνεταιρισμού και όσοι επισκεφτούν το χωριό θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα προϊόντα που παράγει ο Συνεταιρισμός και φυσικά, το ψωμί που παρασκευάζεται από τοπική ποικιλία σταριού. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν το χορευτικό συγκρότημα “Φιόρο του Λεβάντε” και θα ακουστούν παραδοσιακά τραγούδια από την παρέα της Αρέκιας. Καλεσμένη στην γιορτή είναι η κ. Κική Ξανθάκη από τη “Μικρή μας Κουζίνα”.

Περί Συνεταιρισμού…
Το όνομα του Συνεταιρισμού προήλθε από το Μελίσσι περιοχή του Κοιλιωμένου, όπου κατά το 170 αιώνα υπήρχε ένα μοναστήρι αφιερωμένο στην Παναγία τη Μελισσιώτισα. Η ιδέα για τη δημιουργία του συγκεκριμένου συνεταιρισμού ανήκει στη σημερινή του πρόεδρο, Κική Σούλη, η οποία θεώρησε ότι αφού ο τόπος παρέχει όλα τα απαραίτητα αγαθά για πρώτες ύλες και το μεράκι των γυναικών της περιοχής περισσεύει, “Οι Μελισσιώτισες” θα αποτελέσουν ένα παραπάνω λόγο για να επισκεφθεί κανείς το χωριό και να γευτεί τα παραδοσιακά παραγόμενα προϊόντα.
Αυτή τη στιγμή ο συνεταιρισμός αποτελείται από 15 μέλη και εκτός από το ψωμί που ως βασικό του συστατικό έχει το τοπικό στάρι, διαθέσιμα είναι πολλά άλλα αγνά προϊόντα όπως λάδι, κρασί, μέλι, ξύδι, τυρί, σαπούνια, κεριά, γλυκά, λικέρ, μαρμελάδες, υφαντά, πλεχτά, κεντήματα, κοσμήματα, διακοσμητικά και αρωματικά βότανα. Τηλέφωνο επικοινωνίας 26950 42872.