Άνοδος στην κίνηση το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η κίνηση το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε το Λιμεναρχείο, ήρθαν 2.500 επιβάτες περισσότεροι σε σχέση με το 2010, ενώ υπήρξε αύξηση στα λεωφορεία και στα Ι.Χ.

Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί αισιοδοξία σε μια κρίσιμη στιγμή και δείχνει ότι η Ζάκυνθος εξακολουθεί να “πουλάει” προς τα έξω, συνεπώς είναι βέβαιο ότι θα κρατήσει και φέτος, έστω και με δυσκολία, τις τουριστικές της δυνάμεις. Είναι χαρακτηριστικό, δε, πως το νησί μας είχε να δει άνοδο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος από το 2008!


Ο Υπολιμενάρχης, Νίκος Κοκάλας, τόνισε ότι δε δημιουργήθηκε κανένα πρόβλημα κατά την εκτέλεση των δρομολογίων.

“Από την Παρασκευή 10 έως και την Κυριακή 12 Ιουνίου, είχαμε αυξημένη κίνηση, σε σχέση με τα παρελθόντα έτη. Φέτος, ήρθαν 8.026 επιβάτες, 1.500 Ι.Χ. και 53 λεωφορεία. Το 2010 μας επισκέφθηκαν 5.500 επιβάτες, 1.024 Ι.Χ. και 47 λεωφορεία. Δηλαδή, τώρα είχαμε μια αύξηση 2.500 επισκεπτών, ενώ σε σύγκριση με το 2009 ήρθαν 1.400 περισσότεροι επιβάτες. Σε ό,τι έχει να κάνει με την αύξηση και των λεωφορείων, θεωρώ ότι αυτό αποτελεί μια φυσιολογική εξέλιξη, μιας και ο κόσμος προτιμά να ταξιδεύει με αυτόν τον τρόπο, επειδή είναι οικονομικός. Δεν σημειώθηκε κανένα πρόβλημα με την εκτέλεση των δρομολογίων, ενώ τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε και ένα έκτακτο, προκειμένου να εξυπηρετηθεί καλύτερα ο κόσμος” υπογράμμισε ο κ. Κοκάλας.

Από ΄κει και πέρα, ο Υπολιμενάρχης γνωστοποίησε ότι το Σάββατο 18 Ιουνίου θα ισχύσουν έκτακτα μέτρα οδικής κυκλοφορίας.  

“Το προσεχές Σάββατο θα διεξαχθεί στη Ζάκυνθο η λαμπαδηδρομία των special olympics. Ο κόσμος, λοιπόν, θα πρέπει να γνωρίζει ότι απαγορεύεται κατά τις ώρες από 6 το πρωί έως 12 το βράδυ, η στάση, η στάθμευση, καθώς και η κυκλοφορία παντός οχήματος, ως εξής: Α) Στην παραλιακή οδό Κ. Λομβάρδου από το ύψος της συμβολής της με την οδό Στροφάδων (έμπροσθεν Λιμεναρχείου), έως το ύψος της πλατείας πεσόντων ηρώων και Β) Στην παραλιακή λεωφόρο Διονυσίου Ρώμα, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Αγίων Πάντων (έμπροσθεν της παιδικής χαράς), έως το ύψος του δημοτικού πάρκινγκ” τόνισε ο κ. Κοκάλας.