Αύξηση των επισκεπτών κατεγράφη το Πάσχα

Αρκετός κόσμος μπήκε στο νησί μας τις ημέρες του Πάσχα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα το Λιμεναρχείο και το ΚΤΕΛ, γεγονός που δείχνει ότι απέδωσε καρπούς η προσπάθεια που έγινε το προηγούμενο διάστημα για την προβολή των εθίμων μας.
Το Λιμεναρχείο κατέγραψε 18.607 επιβάτες τη Μεγάλη Εβδομάδα, 4.103 Ι.Χ., 451 φορτηγά, και 135 λεωφορεία. Το 2010, οι αριθμοί είχαν ως εξής: 16.463 επιβάτες, 3.810 Ι.Χ.,497 φορτηγά και 113 λεωφορεία.
Τα παραπάνω στοιχεία δείχνουν ότι υπήρξε μια ικανοποιητική αύξηση, ενώ όλα κύλησαν ομαλά, κάτι που σημαίνει ότι δεν παρουσιάστηκαν προβλήματα. Το Λιμεναρχείο, μάλιστα, τη Δευτέρα του Πάσχα μετέφερε στην Κυλλήνη και έναν ηλικιωμένο συμπολίτη μας (72 ετών), ο οποίος αντιμετωπίζει καρδιακό πρόβλημα.
Σε ό,τι αφορά την κίνηση του ΚΤΕΛ, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Ηλίας Μαλλιάς, υποστήριξε ότι το 2010 είχαν έρθει 2.240 επιβάτες, ενώ φέτος επισκέφθηκαν το νησί μας 2.559 άτομα. Τα νούμερα αυτά έχουν να κάνουν με τη “γραμμή” Αθήνα-Ζάκυνθος.
Όλα δείχνουν πως εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της ανόδου που έχει παρουσιαστεί στην τιμή των καυσίμων, οι περισσότεροι επέλεξαν να μετακινηθούν με τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ, τα οποία τους μετέφεραν με ασφάλεια στον προορισμό τους.
Είναι σημάδι των καιρών, λοιπόν, ο κόσμος να επιλέγει τα μέσα μαζικής μεταφοράς που είναι φθηνότερα και να αφήνει παρκαρισμένα τα οχήματά του.
Ανάσα, πάντως, πήρε και η αγορά της Ζακύνθου, με τον Αντιπρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ζακύνθου, Γιώργο Στασινόπουλο, να τονίζει πως η έλευση των ξένων επισκεπτών στο νησί μας ήταν ένα θετικό γεγονός για τα καταστήματα, μιας και δημιουργήθηκε αισιοδοξία από τη μικρή αύξηση του τζίρου.
Παράλληλα, ο κ. Στασινόπουλος ανέφερε πως ελπίζει η κίνηση αυτή να παραμείνει σταθερή και τις επόμενες ημέρες, που αρχίζει και επίσημα η καλοκαιρινή περίοδος.
Οι μόνοι που έμειναν δυσαρεστημένοι από τις ημέρες του Πάσχα ήταν οι ξενοδόχοι, αφού παρά τις χαμηλές τιμές που προσέφεραν στους επισκέπτες, τα καταλύματα δεν γέμισαν.
Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα στην πόλη η πληρότητα των ξενοδοχείων έφτασε στο 70% περίπου, ενώ ελάχιστα ήταν τα ξενοδοχεία που άνοιξαν στις περιφερειακές περιοχές.
Ο κλάδος, λοιπόν, υπολογίζει ότι η πτώση της κίνησης έφτασε στο 20%, σε σχέση με πέρυσι, ενώ ίδια εικόνα επικράτησε και στην Κέρκυρα, τα ξενοδοχεία της οποίας δεν ήταν ασφυκτικά γεμάτα, όπως συνέβαινε άλλες χρονιές.
Οι περισσότεροι επέλεξαν να περάσουν τις γιορτινές αυτές ημέρες σε σπίτια συγγενών και φίλων, συνεπώς δεν επέλεξαν να ενοικιάσουν κάποιο δωμάτιο, με αποτέλεσμα ο κλάδος των ξενοδόχων να μην είναι ικανοποιημένος από την κίνηση.