Οι ΠΟΛΙΤΕΣ να προσφέρουμε εθελοντική εργασία…

…ώστε να μην ενοχλούνται οι ΕΡΓΑΤΕΣ και οι ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΙ του Δήμου

* Να θεωρήσουμε δεδομένο ότι, στη Ζάκυνθο, κάποιοι προϊστάμενοι δημοτικών υπηρεσιών είναι άσχετοι και ακατάλληλοι για τη δουλειά που τους πληρώνουν. Τους έχουν εκεί για διακόσμιση και παράλληλα εξασφάλιση βαθμού εξέλιξης και μισθολογίου! Σε άλλη περίπτωση είναι μάγκες, αφού:


* Δια βίου είναι απαλλαγμένοι των καθηκόντων τους. Πάντα υπάρχουν τα πολιτικά κορόιδα τα οποία: έχουν αναλάβει την ευθύνη της εύρυθμης λειτουργίας των υπηρεσιών, ξυπνούν πιο νωρίς από τους υπαλλήλους, παίρνουν πάνω τους την αντίδραση των κατοίκων και τις επιθέσεις των τοπικών μέσων, λειτουργούν ως τέλεια «κρυψώνα» για την μόνιμη κεκτημένη αγραναύπαυση των προϊσταμένων!

* Και το σημαντικότερο, οι αιρετοί είναι τα θύματα που πρέπει να τρέξουν για να εξασφαλίσουν το μισθό των υπαλλήλων!

* Ο λαός, πρέπει να ψηφίζει τους πολιτικούς εκπροσώπους στην τοπική αυτοδιοίκηση, προκειμένου να αναλάβουν την ευθύνη για να προασπίσουν τα κεκτημένα δικαιώματα των εργαζομένων και να συμβιβαστούν με ένα τοπικό κατεστημένο που ξεκίνησε την εποχή του συχωρεμένου του Ανδρέα Λαδικού και εδώ που έχει φτάσει δεν αλλάζει με τίποτα!

* Μήπως πρέπει να μας δώσει κάποιες εξηγήσεις – όχι ο αντιδήμαρχος πόλης – αλλά ο προϊστάμενος κ. Λευτεράτος, που χθες το πρωί καλοντυμένος έβγαζε και μια πολύ θετική αύρα περπατώντας χαλαρά απολαμβάνοντας την ηλιόλουστη μέρα και το ξεκίνημα της εβδομάδας του, έξω από το Ξενία;

* Πως λειτουργούν τώρα και ανέκαθεν αυτά τα τμήματα που ορίζει ως υπεύθυνος και επαγγελματίας στην καρέκλα που υπηρετεί πιστά; Τι διαφορά έχει το δικό του τμήμα από ένα αντίστοιχο της Κεφαλονιάς, της Κέρκυρας ή της Λευκάδας; Μήπως δεν φθάνει το επιτελείο και οι ειδικότητες που έχει στη διάθεσή του για να λειτουργήσουν αυτονόητα οι υπηρεσίες που ορίζει; Πως ξεκινάει η μέρα του, ποιος εποπτεύει, ποια σημεία στην πόλη έχουν άμεση προτεραιότητα και με ποια λογική; Τι εργαλεία χρειάζονται;

* Ας τοποθετηθεί ο ίδιος δημοσίως και να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, διότι εδώ υπάρχουν ευθύνες οι οποίες δεν γίνεται να υπερκεραστούν άλλο και να συνεχιστεί το ίδιο βιολί. ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ. Τέρμα οι ψητές ρέγγες, τα κολατσία και τα κρακεράκια, τα δίωρα ημερήσιας εργασίας, τα σκόπιμα σπασίματα των μηχανημάτων, τα κυνήγια και οι άρμπες, οι απύθμενες εσωτερικές μετατάξεις εργατών καθαριότητας και των κηπουρών σε «λογιστές» και «καλλιτέχνες», η απίστευτη απροθυμία εργασίας, η αλαζονεία και η πρόκληση. ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!!!

* Σε διαφορετική περίπτωση να το πάρουμε απόφαση και να προκαλέσουμε εθελοντική συμμετοχή των πολιτών να καθαρίσουμε την βρώμα από την πόλη, να κόψουμε τα χόρτα, να φυτέψουμε και να ποτίσουμε λουλουδάκια, να βάψουμε πέντε δημόσιους τοίχους, να κάνουμε ότι έκανε το τοπικό συμβούλιο του Τσιλιβί, το περασμένο Σαββατοκύριακο.

* ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΟΧΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΟΙ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.
Βρωμάει ο τόπος, τα χόρτα κοντεύουν να πνίξουν το ίδιο το Δημαρχείο. ΕΛΕΟΣΣΣΣΣΣ.

* Αν αυτές τις μέρες ταξιδέψεις σε άλλο νησί του Ιονίου, τα πάντα λάμπουν. Σάββατο βράδυ στην Κέρκυρα οι συνάδελφοί τους, με προϊστάμενο και επόπτη, έπλεναν πλατείες, το πρωί φύτευαν ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ πολύχρωμα λουλούδια σε ζαρντινιέρες και στις ρίζες δέντρων, οι εργάτες καθαριότητας έμπαιναν με ευέλικτα τρίκυκλα μέσα στην πόλη και ο οδηγός ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ κατέβαινε, μάζευε τα σκουπίδια και συνέχιζε στην επόμενη στάση. ΝΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ. Στη Ζάκυνθο σου λέει ο μάγκας: Εχω ειδικότητα οδηγού και δεν μαζεύω σκουπίδια! Βρε φτάνειιιιιιιιι ανοχηηηηηηηή. ΦΤΑΝΕΙ.

* Στα άλλα νησιά δεν είναι εργαζόμενοι σε Δήμο; Δεν έχουν ίδιες υποχρεώσεις και δικαιώματα; Δεν μένουν απλήρωτοι; ΑΠΛΑ: Προσφέρουν το αυτονόητο. Κάνουν αυτό για το οποίο πληρώνονται.

* Στη Ζάκυνθο, φίλησαν κατουρημένες ποδιές, προσλήφθηκαν και δεν θέλουν με καμία Παναγία να δουλέψουν. Τους εξασφάλισαν μισθό και τεμπελιά οι αιρετοί και ακολούθως οι άχρηστοι προϊστάμενοί τους.
* Όποιος τους πιέσει να κάνουν πέντε αυτονόητα πράγματα, αυτομάτως γίνεται εχθρός τους.

* ΦΤΑΝΕΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ. Έρχεται ΠΑΣΧΑ και βρωμάει όλος ο τόπος, θα μας φάνε τα φίδια στο κέντρο της πόλης. Στο Ξενία τα χόρτα έγιναν δάσος. Στο Κρυονέρι οι Φοίνικες έπεσαν στη Θάλασσα. Στις πλατείες της πόλης βασιλεύει η αθλιότητα.

* Δεν σέβονται ότι ο Δήμαρχος, αντί να είναι κάθε εβδομάδα σε διαφορετική Ευρωπαϊκή πόλη για να σπρώξει τουριστικά όλη τη Ζάκυνθο, τρέχει στην Αθήνα να βρει χρήματα να τους πληρώσει.
Πως θα τους κάμεις καλά Δήμαρχε και κύριοι Αντιδήμαρχοι; Πως;