Ο ΚΑΣΤΡΙΝΟΣ… πάει Λυρική

Την τιμητική του έχει αύριο ο αγαπητός συνεργάτης μας “Καστρινός” που επι μακρό μας διασκεδάζει με τις εύστοχες σατυρικές παρουσιάσεις του που αναφέρονται σε πρόσωπα, γεγονότα και καταστάσεις:

Και επειδή ουδείς προφήτης εν τη ιδία αυτού πατρίδι, τo Πειραματικό Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο Παλλήνης και το Μουσικό Σχολείο Ρόδου, αποφάσισαν να τον τιμήσουν ανεβάζοντας αύριο, Τρίτη 29 Μαρτίου, στις 6.30μμ, στο Θέατρο Ολύμπια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (Ακαδημίας 59-61) και στα πλαίσια του 2ου Μαθητικού Φεστιβάλ Όπερας,το λιμπρέτο του για την όπερα του συνθέτη – καθηγητή του σχολείου Γιάννη Δροσίτη, “Το καναρίνι”. Στην παράσταση συμμετέχουν 190 μαθητές του σχολείου της Παλλήνης και 33 μαθητές από τη Ρόδο.


Η όπερα σχολιάζει το εύθυμο ταπεραμέντο και την εφευρετικότητα των Επτανησίων, και βασίζεται σε ένα γνωστό επτανησιακό ανέκδοτο όπου ο Νιόνιος, ζακυνθινός πολυτεχνίτης, προσπαθεί να πουλήσει ένα σπουργίτι για καναρίνι στο Γεράσιμο, ναυτικό και κορτάκια, που επιστρέφει μετά από πολύ καιρό στην πατρίδα του την Κεφαλονιά και στη γυναίκα του, που έχει επιθυμήσει, και ενώ σκέφτεται τι δώρο θα της κάνει!

Στη συνέχεια, η συμφωνική μπάντα του Πειραματικού Γυμνασίου – Λυκείου Παλλήνης θα παρουσιάσει αποσπάσματα από γνωστές όπερες, όπως “William Tell” του G. Rossini, “Carmen” του G. Bizet, από την όπερα “Pagliacci” του R. Leoncavallo, “Το Φάντασμα της Όπερας» του A. Lloyd Webber, το “Βαφτιστικό” του Θεόφραστου Σακκελαρίδη, από όπερες του G. Puccini και το Marche Religieuse του Chr. W. Gluck.

Ασφαλώς και αποτελεί μεγάλη χαρά όχι μόνο για τον ίδιο τον “Καστρινό” αλλά και το νησί μας μια τέτοια διοργάνωση για αυτό θα ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για όσους ταξιδέψουν ή έχουν συγγενείς και φίλους στην Αθήνα να τους το προτέινουν ανεπιφύλακτα.