Μετράμε αντίστροφα

Λιγότερο από τριάντα ημέρες έμειναν μέχρι το Πάσχα και σημαντικές πληροφορίες, αναφέρουν ότι η επισκεψιμότητα του νησιού μας, θα σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ και ας διανύουμε “κρίση”. Ήδη όλα τα κεντρικά ΜΜΕ έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και προτίθενται να αφιερώσουν χώρο στις σελίδες τους προβάλλοντας τα ήθη και έθιμα του νησιού μας

Οι πασχαλινοί επισκέπτες, θα είναι προπομπός, καλοκαιρινών τουριστών. Χρειάζεται να δουν καθαριότητα. Επιβάλλεται να φύγουν με καλές αναμνήσεις και εικόνες. Η δημοτική ενότητα Αρκαδίων και συγκεκριμένα το Τοπικό Συμβούλιο Πλάνου έκανε για μια ακόμη φορά τη διαφορά. Χρειάστηκε μια συνεδρίαση λίγων ωρών και επιστράτευσε τους πάντες και καθαρίζει, ασπρίζει, πλένει, διαμορφώνει και θα μοσχοβολήσει την περιοχή του, πριν την μεγάλη εβδομάδα.


Και για να μην τα μηδενίζουμε όλα και το λιμενικό ταμείο (όπως μας έχει συνηθίσει τελευταία, ο Διονύσης Καρδιανός, ακολουθώντας τα χνάρια του προκατόχου του Γιάννη Στάθη) θα βγάλει το συνεργείο του στη γύρα, θα ασπρίσει και θα μοσχοβολήσει την περιοχή του.

Κανένας άλλος δεν ασχολείται με τίποτα! Στο Δήμο Ζακυνθίων με τόσες δεκάδες άτομα προσωπικό, μπορούν να μας εξηγήσουν, γιατί δεν φροντίζουν για την καλαισθησία της πλατείας Αγίου Μάρκου; Τον φωτισμό της πλατείας Σολωμού; Τα συνθήματα πάνω στο Μουσείο; Τα ασπρίσματα σε όλη την παραλιακή ζώνη και τα πεζοδρόμια; Τα κηπάρια και τις παιδικές χαρές; Γιατί;;;

Μήπως αντί να αγωνιούν -και καλά κάνουν αλλά όχι μόνο- για τους μισθούς και τα δώρα του προσωπικού, πρέπει να δουν και τι προσφέρει αυτό το προσωπικό; Τώρα, αν δεν υπάρχουν λεφτά για λάμπες, χορτοκοπτικά και ασβέστη, πείτε στην εφημερίδα μας και σε όλα τα μέσα ενημέρωσης της Ζακύνθου, να ανοίξει λογαριασμός βοηθείας ή να βρούν χορηγούς ή να κάνουμε ραδιοτηλεμαραθώνιο! Για τα άλλα (βάψιμο, καθαριότητα, ηλεκτρολογικά, ξεχορτάριασμα κλπ) μόνο χέρια χρειάζονται. Χέρια και όρεξη.