Συνάντηση με τον Δήμαρχο, Στέλιο Μποζίκη, θα έχουν το απόγευμα της Τετάρτης, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου, τα οποία θα θέσουν μια σειρά από ζητήματα, που αφορούν, κυρίως, την τεράστια απώλεια εσόδων από το παρεμπόριο.
Πρόσφατα η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), ανακοίνωσε ότι το κράτος, αλλά και οι επιχειρηματίες, χάνουν 8,5 δις ευρώ κάθε χρόνο από τους παράνομους πωλητές.
Ο Εμπορικός Σύλλογος του νησιού μας έχει υπολογίσει πως τους καλοκαιρινούς μήνες χάνονται 150.000 ευρώ καθημερινά, λόγω των δεκάδων παράνομων πωλητών που κατακλύζουν τις τουριστικές περιοχές. Γι΄ αυτόν το λόγο, μάλιστα, οι επιχειρηματίες έχουν εκφράσει την έντονη αγανάκτησή τους κατά καιρούς, σημειώνοντας πως δεν επιτρέπεται το κράτος να μην κάνει απολύτως τίποτα για να προασπίσει τα οικονομικά συμφέροντά του.
Η ευθύνη για την καταπολέμηση αυτού του φαινομένου ανήκει στη Δημοτική Αστυνομία, η οποία όμως αφενός δεν έχει το απαιτούμενο προσωπικό για να εντοπίσει τους άνευ αδείας μικροπωλητές και, αφετέρου, στο πρόσφατο παρελθόν ο Δήμος είχε γνωστοποιήσει ότι δε διαθέτει τους απαραίτητους αποθηκευτικούς χώρους για την εναπόθεση των κατασχεμένων προϊόντων.
Το παρεμπόριο, λοιπόν, αναμένεται να είναι το πρωταρχικό θέμα συζήτησης με τον κ. Μποζίκη. Ακολούθως, θα τεθεί επί τάπητος και η απόφαση του Δημάρχου για τη μεταφορά της Πολεοδομίας στο Βανάτο.
Όπως είναι γνωστό, οι έμποροι είχαν αντιδράσει από την πρώτη στιγμή για αυτή την απόφαση και συντάχθηκαν στο πλευρό των μηχανικών του νησιού μας, αφού θεωρούν ότι τα καταστήματα της πόλης δέχονται ένα ακόμη πλήγμα, εν μέσω της οικονομικής κρίσης.
Ο Δήμαρχος, πάντως, δηλώνει ανυποχώρητος, ενώ ήδη η Πολεοδομία στεγάζεται και λειτουργεί στο Βανάτο, επομένως οποιαδήποτε πίεση κι΄ αν ασκηθεί τώρα δεν θα έχει κάποιο αποτέλεσμα.
Παράλληλα, άλλα θέματα που θα συζητηθούν είναι τα τραπεζοκαθίσματα που καταλαμβάνουν κοινόχρηστους χώρους, ενώ αναμένεται να ζητηθεί και ένας ευνοϊκός διακανονισμός για όσους έχουν οφειλές προς το Δήμο.