Η άλλη… διάσταση!!!

* Η μανία της προηγούμενης Κυβέρνησης να εκπροσωπείται σε επίπεδο νομού με Γενικό Γραμματέα κάποιου υπουργείου στις διάφορες επίσημες εκδηλώσεις φαίνεται πως διακατέχει και τη σημερινή… Και καλά ο Καραμανλής που δεν είχε “δικό” του Βουλευτή αλλά Νομάρχη και Δήμαρχο, αλλά και ο Γιώργος; Με Βουλευτή που τον έχει βγάλει ασπροπρόσωπο σε τρεις συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις και της προσφέρει το Τζάντε στο πιάτο;

* Πραγματικά μας έχει προβληματίσει το κριτήριο που χρησιμοποιεί! Γιατί δηλαδή να στείλει το Γερουλάνο στην Κεφαλλονιά για την 25η Μαρτίου και στο νησί μας το Γενικό του Υγείας; Επειδή είναι Κεφαλλονίτης; Και τι με αυτό; Τοπικιστικά τα κριτήρια; Θα πρέπει να αναλάβει υπουργικό πόστο ο Βαρβαρίγος για να κορδωνόμαστε και εμείς;


* Εκτός και εάν πήραν χαμπάρι ότι σε επίπεδο τουρισμού έχουμε γίνει ο περίγελος των τουριστικών εκθέσεων. Μην ξεχνάμε ότι μέχρι πρότινος το μόνο χαρακτηριστικό μας ήταν ο μεγάλος αριθμός παρατρεχάμενων, πολιτικών, αιρετών αξιωματούχων και υπαλλήλων, που παριστάνοντας τους “ειδικούς” προσπαθούσαν να προβάλουν το νησί μας και να χαράξουν αναπτυξιακή τουριστική πολιτική.

* Τουλάχιστον οι σημερινοί προτιμούν να μην πηγαίνουν παρά να συνεχίζουν, με την ίδια περισσή υποκρισία, να μας κοροϊδεύουν ότι δήθεν στις εκθέσεις που παρευρίσκονται προσφέρουν υπηρεσίες για το συμφέρον του τόπου… αλλά δεν πείθουν την κυβέρνηση ούτε με αυτή τους την επιλογή!

* Άλλωστε είναι καλύτερη η απουσία από την παρουσία αρκετών παρείσακτων που αναλώνονται στο να κάνουν τα ψώνια τους, να χαζολογάνε στα διάφορα περίπτερα και μετά να επιστρέφουν για να εκφράσουν την συγκρατημένη αισιοδοξία τους ότι θα ανακάμψουμε παρά την οικονομική κρίση που μαστίζει τον κόσμο.
Έλεος πια! Ξυπνάμε πατριώτεεεεεεεεεεεες… Όταν οι άλλοι θα τρέχουνε εμπρός, εμείς θα ψάχνουμε ξανά για τουρισμό!!!

* Και να πιούμε το πικρό ποτήρι της “υποβάθμισης” αλλά με τον κ. Κατριβάνο που είναι άνευ ουσιαστικών αρμοδιοτήτων… ούτε καν Εκτελεστικός Γραμματέας τι να πεις και τι να κουβεντιάσεις; Για το πότε θα παραδοθεί το νέο νοσοκομείο και θα γίνει η μεταφορά από το παλιό ή για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα περιφερειακά ιατρεία; Για το εάν θα αποκτήσουμε το μηχάνημα της αντίστροφης όσμωσης ή για το εάν το παλιό νοσοκομείο θα γίνει, τελικά, πανεπιστημιακή σχολή όπως προανήγγειλε ο Καψαμπέλης;

* Τα πάντα έχουν δρομολογηθεί – λυθεί… Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό; Έρχεται!!!… Ιατροφαρμακευτικό υλικό; Ντουζίνες ολάκερες!!!… Υλικοτεχνικές υποδομές; Στην πένα όλα!!!… Υποδομές υγείας; Μην ξεχνάμε τα Κέντρα Υγείας, τα περιφερειακά Κέντρα και το Κέντρο Ψυχικής Υγείας!!!… Ό,τι τραβάει η ψυχή του Ζακυνθινού!!!

* Αλλά ξέρει τι κάνει η Κυβέρνηση… Στέλνει το Γενικό που έχει αρμοδιότητα την Δημόσια Υγεία και Πρόνοια έχοντας δέσει το “γάιδαρό” της, αφού ξεκίνησε η καταβολή των σχετικών επιδομάτων και συνεπώς δεν πρόκειται να ανοίξει ρουθούνι!!!