“Αρπάζουν”τις καταθέσεις των πολιτών

Η… “τρύπα” που έχει δημιουργηθεί στα έσοδα για το πρώτο δίμηνο του 2011 (πάνω από 1 δις ευρώ είναι το έλλειμμα), αναγκάζει το Υπουργείο Οικονομικών ν΄ αναζητά άλλους τρόπους για να βάλει χρήματα στα άδεια κρατικά ταμεία και να επιτευχθούν οι οικονομικοί στόχοι που έχει θέσει η Τρόϊκα.
Στα πλαίσια αυτά, λοιπόν, έχει δοθεί εντολή στις Εφορίες και στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), να εφαρμόσουν το νέο Νόμο, ο οποίος προβλέπει τη δήμευση των καταθέσεων για όσους έχουν οφειλές προς το κράτος!
Ουσιαστικά, η Κυβέρνηση βάζει χέρι στις καταθέσεις των πολιτών, υποχρεώνοντας τις Τράπεζες να κάνουν πράξη αυτόν το Νόμο και για όσα νοικοκυριά έχουν χρέη προς το Δημόσιο.
Με τη ρύθμιση, μάλιστα, που έγινε στο σχετικό Νόμο, οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία μπορεί πλέον αυτεπαγγέλτως να ζητήσει και να πετύχει άρση του απορρήτου, καθώς και να κατασχέσει μέρος των καταθέσεων του οφειλέτη σε τραπεζικό λογαριασμό οποιασδήποτε τράπεζας (κρατικής ή μή), ενώ το πιο “κουφό” απ΄ όλα είναι ότι θα έχουν τη δυνατότητα να δεσμεύουν μέχρι και τις μετοχές που μπορεί να έχει κάποιος στο χρηματιστήριο!
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η κατάσχεση θα αφορά μόνο το ποσό που οφείλει κάποιος στο Δημόσιο (δηλαδή, αν κάποιος έχει 5.000 ευρώ και χρωστά 1.000, θα του παίρνουν μόνο αυτά που οφείλει), ωστόσο είναι ξεκάθαρο πως τα πράγματα έχουν “αγριέψει”.
Στην προσπάθειά του το κράτος να βρει λεφτά και να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των δανειστών του (Διεθνές Νομισματικό Ταμείο), θα μπορεί πλέον να “σπάει” το απόρρητο, ούτως ώστε να πάρει χρήματα.
Βεβαίως, υπάρχουν και ορισμένοι που κάνουν “χλιδάτη” ζωή και δεν έχουν πληρώσει ποτέ τους ούτε ένα ευρώ ως φόρο. Μήπως, όμως, μαζί με τα ξερά “καούν” και τα χλωρά;
Και κάτι ακόμη που είναι σημαντικό: Το κράτος θα κάνει κατάσχεση σε όσους του οφείλουν. Όταν, όμως, χρωστά αυτό στους πολίτες, οι τελευταίοι τί μπορούν να κάνουν; Πού θα βρουν το δίκιο τους; Θα έχουν τη δυνατότητα να δεσμεύουν κρατική περιουσία; Προφανώς και όχι. Κράτος “κερνάει”, κράτος “πίνει”!
Σε ό,τι αφορά τη Ζάκυνθο, πάντως, ήδη έχουμε τα πρώτα “κρούσματα”. Η εφημερίδα μας αποκάλυψε, κατ΄ αποκλειστικότητα, ότι δεσμεύτηκε το 50% των καταθέσεων τριών ατόμων, που την περίοδο 2000-2007, είχαν ασκήσει διοίκηση στην Επιχείρηση Καθαριότητας.
Παράλληλα, οι συγκεκριμένοι άνθρωποι δεν μπορούν να πάρουν φορολογική ενημερότητα, ενώ τους έχει απαγορευτεί και η οποιαδήποτε μεταβίβαση της ακίνητης περιουσίας τους! Όλα αυτά, λοιπόν, είναι μόνο η αρχή.Τελευταία άρθρα