Έκλεβαν ρεύμα για πισίνες και βίλες!

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά εικοσιπέντε περιπτώσεις κλοπής ρεύματος από το δημοτικό φωτισμό, εντόπισε το τελευταίο διάστημα ο Σύνδεσμος Καθαριότητας!
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου, Ανδρέα Ξένο, σκοπός των δραστών ήταν να φωτίσουν τσάμπα τις πισίνες τους, τις βίλες τους και τους κήπους τους, όμως αυτή η πράξη κόστιζε στο Δήμο αρκετές χιλιάδες ευρώ.
Τα συγκεκριμένα άτομα συνέδεαν τους προβολείς των σπιτιών τους με το δημοτικό φωτισμό και ήδη ο Σύνδεσμος εξετάζει την επιβολή κυρώσεων.
Για να γίνει αυτό, όμως, θα πρέπει πρώτα να υπογραφεί προγραμματική σύμβαση του Δήμου με τον Σύνδεσμο Καθαριότητας, προκειμένου ο ηλεκτροφωτισμός να “περάσει” στην αρμοδιότητα του Συνδέσμου.
“Είναι γεγονός ότι έχουμε εντοπίσει γύρω στις 25 περιπτώσεις για κλοπή ρεύματος από τον δημοτικό φωτισμό. Ελέγξαμε τα δίκτυα και διαπιστώσαμε ότι κάποιοι προέβαιναν συστηματικά στην παράνομη κατανάλωση ρεύματος, φωτίζοντας τις βίλες τους και τις πισίνες τους. Θα εισηγηθώ στο Δημοτικό Συμβούλιο την επιβολή προστίμου σε όσους έκαναν αυτή την απαράδεκτη ενέργεια, όμως για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπογραφεί πρώτα η προγραμματική σύμβαση” σημείωσε ο κ. Ξένος.
Εν τω μεταξύ, ο Σύνδεσμος Καθαριότητας είναι αποφασισμένος να εξοικονομήσει ηλεκτρική ενέργεια, με τον κ. Ξένο να δηλώνει ότι θα αντικατασταθούν, σταδιακά, όσες λάμπες είναι 250 βατ, από λαμπτήρες μικρότερης ισχύος (40 βατ), οι οποίοι δεν θα είναι πυρακτώσεως.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα με την ηλεκτρική ενέργεια εντοπίζεται στους πρώην Δήμους Αρκαδίων και Αλυκών, ενώ μικρότερης έκτασης είναι οι “απώλειες” στην πόλη και στον πρώην Δήμο Λαγανά.
Να προστεθεί ότι στο πρόσφατο παρελθόν ο δημοτικός φωτισμός παρέμενε σε λειτουργία μέχρι το… μεσημέρι! Τώρα, η κατάσταση αυτή δεν υφίσταται, με το Δήμο να “γλιτώνει” αρκετά χρήματα. Έστω και αργα έχει μπει μια τάξη στον ηλεκτροφωτισμό.