Στα δικαστήρια το ΙΚΑ με πρώην αιρετό

Την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων πρώην αιρετού, ο οποίος είχε διατελέσει πρόεδρος σε δημοτική επιχείρηση του πρώην Δήμου Ζακυνθίων, ζήτησε το ΙΚΑ, ωστόσο μετά από προσφυγή του διωκόμενου στη Δικαιοσύνη, η τελευταία απεφάνθη πως κάτι τέτοιο δεν πρέπει να γίνει.
Πλέον το ΙΚΑ θα πρέπει να στραφεί σε άλλη κατεύθυνση (πιθανόν στο νέο Δήμο Ζακύνθου), ενώ προσφάτως είχε έρθει στο νησί μας και κλιμάκιο επιθεωρητών από τα κεντρικά του ΙΚΑ, ούτως ώστε να γίνει μια καταγραφή των χρεών που έχουν οι Δήμοι, αλλά και οι ιδιώτες.
Όπως και να ΄χει, φαίνεται ξεκάθαρα ότι στο Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων έχουν συσσωρευτεί αρκετά χρέη και αναζητείται τρόπος να εισπραχθούν τα χρωστούμενα, προκειμένου να μην “καταρρεύσει” οικονομικά το συγκεκριμένο ταμείο των ασφαλισμένων.
Λόγω της υψηλής ανεργίας, πάντως, που σημειώνεται, ήδη έχει παρουσιαστεί μεγάλη μείωση στις εισφορές, ενώ προσφάτως είχαμε αποκαλύψει πως οι περισσότεροι προσλαμβάνουν εργαζόμενους με το καθεστώς της μερικής απασχόλησης.
Αυτό σημαίνει ότι “κολλούν” τα μισά ένσημα και, ως εκ τούτου, μειώνονται κατά 50% και οι εισφορές που μπαίνουν στα ταμεία του ΙΚΑ.
Τέλος, πριν από μερικούς μήνες το ΙΚΑ είχε προχωρήσει τη διαδικασία και για την κατάσχεση του… νεκροταφείου στον Αγαλά. Αρχικά, το Ίδρυμα δε γνώριζε ότι το οικόπεδο είχε μετατραπεί σε κοιμητήριο, μιας και ο Δήμος Λαγανά δεν είχε φροντίσει να γνωστοποιήσει την αλλαγή χρήσης στο υποθηκοφυλακείο.
Μόλις έγινε γνωστό, όμως, ότι ο συγκεκριμένος χώρος είναι κοιμητήριο, η διαδικασία σταμάτησε αμέσως.