Ενιαίος ο Φορέας διαχείρισης της Ύδρευσης – Αποχέτευσης

Σε έναν ενιαίο φορέα διαχείρισης της ύδρευσης και της αποχέτευσης ολόκληρης της Ζακύνθου μετατράπηκε η ΔΕΥΑΖ, μετά την κατά πλειοψηφία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πάρθηκε στην τελευταία συνεδρίασή του.
Το θέμα συζητήθηκε προ ημερησίας διάταξης διότι όπως προβλέπεται από τον “Καλλικράτη” θα πρέπει μέχρι την 28η Φεβρουαρίου να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία κατάργησης ή διεύρυνσης των επιχειρήσεων που λειτουργούσαν στους μέχρι πρότινος δήμους.
Ο νέος Φορέας θα αναλαμβάνει τις εισπράξεις από την παροχή των συγκεκριμένων Υπηρεσιών, αλλά και την εκτέλεση ορισμένων έργων.
Αυτή η απόφαση οδηγεί στην ορθολογική διαχείριση και επίλυση προβλημάτων. Για αυτό το σκοπό θα διεξαχθεί αυτή την εβδομάδα ευρεία σύσκεψη υπηρεσιακών και πολιτικών παραγόντων για την κατάρτιση σχεδίου που θα εφαρμοστεί τα επόμενα χρόνια σε όλους τους τομείς αρμοδιότητας του.
Στην νέα ενιαία επιχείρηση θα περάσει και το προσωπικό του πρώην Συνδέσμου Ύδρευσης αλλά και της ΔΕΥΑ Αλυκών το οποίο θα πληρώνεται κανονικά από το δήμο και το οποίο δεν θα ξεπερνά τα 75 άτομα, ενώ έργα όπως η αντικατάσταση του κεντρικού αγωγού Λιθακιάς – Μπόχαλης θα προχωρήσουν από το Δήμο.

Κλοπών… συνέχεια
Τελειωμό δεν έχουν τα προβλήματα με τις κλοπές χαλκού από τα εσωτερικά δίκτυα υδροδότησης της ΔΕΥΑΖ και συγκεκριμένα από τις συνδέσεις των παροχών με τους κεντρικούς αγωγούς.
Παρά τις καταγγελίες της Διοίκησης της Επιχείρησης για προσφυγή στη δικαιοσύνη, οι κλοπές συνεχίζονται, σε μικρότερη βέβαια έκταση, αφού σε καθημερινή πλέον βάση παρουσιάζονται 4 – 5 κρούσματα.
Η Διοίκηση της ΔΕΥΑΖ θα επιδιώξει οι απώλειες να πληρωθούν από όποιον εντοπιστεί ότι προβαίνει στις συγκεκριμένες δολιοφθορές.