Σε κίνδυνο μαθητές και φοιτητές

Η αναγκαιότητα της λήψης μέτρων για την ασφάλεια των μαθητών του σχολικού συγκροτήματος στην Παναγούλα και των σπουδαστών του ΤΕΙ είναι ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που προέκυψαν μετά τη συνάντηση εργασίας που είχε ο αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων Γιάννης Δραγώνας με το Δήμαρχο Ζακυνθίων καθώς και άλλους Φορείς.
Στο τραπέζι τέθηκε το πρόβλημα που προέκυψε με την είσοδο του υπό ανέγερση κτηρίου που θα στεγάσει το Ίδρυμα στην Περιοχή της Παναγούλας και το οποίο κατασκευάζεται πάνω σε τμήμα του δρόμου, πέρα από τα όρια του οικοπέδου που είχε παραχωρήσει η Μητρόπολη με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μεγάλοι κίνδυνοι και να προκαλούνται αντιδράσεις από τη πλευρά των κατοίκων που ζητούν να “παγώσουν” τα έργα.
Με δηλώσεις του στην ΕΡΖ, ο κ. Δραγώνας επισημαίνει ότι “στη συγκεκριμένη περίπτωση εποπτεύων Φορέας είναι ο ΟΣΚ και ο εργολάβος του έργου κινείται βάση της άδειας και του τοπογραφικού διαγράμματος που έχει. Ένα μέρος της εισόδου βγαίνει στο δρόμο. Αυτό δεν θα έπρεπε να συμβαίνει αλλά είναι γεγονός”.
Θετικό είναι το γεγονός, σύμφωνα με τη Διοίκηση, ότι μετά από συνεργασία των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου και του εργολάβου βρέθηκε λύση που εξυπηρετεί και το ίδρυμα και κάθε άλλο εμπλεκόμενο Φορέα με αποτέλεσμα είσοδος να μην είναι μέσα στο δρόμο.
Ωστόσο, χρειάζονται και μια σειρά άλλες παρεμβάσεις προκειμένου να μην δημιουργηθούν άλλα μεγαλύτερα προβλήματα στο μέλλον που αφορούν στην ασφάλεια μαθητών και φοιτητών.
“Κάνω έκκληση σε κάθε αρμόδιο Φορέα να αναδείξει και να διεκδικήσει την επίλυση σημαντικών ζητημάτων ασφάλειας μαθητών και φοιτητών στην περιοχή της Παναγούλας. Ο συγκεκριμένος δρόμος έχει μια σειρά ελλείψεων όπως η ανεπαρκής σηματοδότηση, η απουσία αστυνόμευσης, ο κακός φωτισμός τις βραδινές ώρες αλλά και η ανυπαρξία επιβραδυντών ταχύτητας”, δήλωσε ο κ. Δραγώνας.
Αξίζει να αναφερθεί ότι καμιά συγκεκριμένη δέσμευση δεν υπήρξε για τα θέματα αυτά παρά υποσχέσεις για μελλοντική δρομολόγησή τους.

Αναζητείται στέγη
Τη συνεργασία των ξενοδόχων του νησιού μας για το ζήτημα της στέγασης των σπουδαστών στα δύο τμήματα του ΤΕΙ στη Ζάκυνθο, θα επιδιώξει να έχει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα η Διοικούσα Επιτροπή του, δεδομένου ότι οι μέχρι σήμερα προσπάθειες εξεύρεσης ενός χώρου που θα λειτουργήσει ως φοιτητική εστία έχουν πέσει στο κενό.
“Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσοι έχουν επιλέξει να σπουδάσουν στα τμήματα του νησιού μας και μας τα μεταφέρουν είναι πολλά. Αφορούν στην καθημερινότητά τους, στην μεταφορά, τη σίτιση και τη στέγασή τους. Παρ΄ όλο που η διοίκηση του Ιδρύματος έχει αναρτήσει δυο φορές σχετική προκήρυξη στην ιστοσελίδα της ουδείς έχει εκφράσει ανάλογο ενδιαφέρον μέχρι σήμερα”, δήλωσε ο κ. Δραγώνας εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του ότι σύντομα θα λυθεί και αυτό το πρόβλημα.