Ξεμένουμε από Ογκολόγο

Σε Νοσοκομείο της Κορίνθου θα προσφέρει τις υπηρεσίες του σε λίγους μήνες, ο Διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου και ογκολόγος, κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος όλο αυτό το διάστημα έχει βοηθήσει σε σημαντικό βαθμό τους καρκινοπαθείς του νησιού μας.
Για οικογενειακούς λόγους, όμως, ο κ. Παπακωνσταντίνου έχει ζητήσει μετάθεση και έτσι η Ζάκυνθος θα “χάσει” έναν πολύ καλό γιατρό.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο εν λόγω γιατρός δεν έχει κανένα απολύτως παράπονο από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου ή από τη συνεργασία του με τους συναδέλφους του, όμως οι γονείς του μένουν στην Αθήνα και, ως εκ τούτου, θέλει να πάει σε περιοχή που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την πρωτεύουσα.
Για να αντιληφθεί κανείς την ευσεινηδησία του κ. Παπακωνσταντίνου, ο ίδιος έχει ξεκινήσει μια έρευνα, ούτως ώστε να υπάρξει διάδοχη κατάσταση και η θέση του να μη μείνει κενή. Αυτό σημαίνει ότι προσπαθεί να βρει κάποιον συνάδελφό του, που να ενδιαφέρεται να έρθει στη Ζάκυνθο.
Από την πλευρά της, η Διοίκηση του Νοσοκομείου δεν μπορεί να κάνει καμία ενέργεια προς το παρόν, αφού για να προκηρύξει τη θέση, θα πρέπει, σύμφωνα με τη Νομοθεσία, να αποχωρήσει πρώτα ο γιατρός και ύστερα να ψάξει για καινούριο.
Όπως και να ΄χει, είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει μετάθεση (απομένουν κάποιες τυπικές λεπτομέρειες για να πάει στην Κόρινθο), επομένως το Νοσοκομείο μας θα χρειαστεί ογκολόγο πολύ σύντομα.
Ας ελπίσουμε ότι οι διαδικασίες για την πρόσληψη νέου γιατρού δεν θα είναι χρονοβόρες (υπενθυμίζουμε την περίπτωση του καρδιολόγου), διότι στο νησί μας ζουν πολλοί καρκινοπαθείς.