Στην Περιφέρεια το κτήριο Βούρτση

Στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων θα τεθεί το ζήτημα με την κατεδάφιση του κτηρίου Βούρτση, όπως δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου, Διονύσης Μυλωνάς.
Ο ίδιος υποστήριξε ότι η συγκεκριμένη διαδικασία είναι τυπική, ενώ γνωστοποίησε πως στον φάκελο της υπόθεσης, έχει συμπεριληφθεί και η άδεια κατεδάφισης, συνεπώς όλα δείχνουν πως μέχρι τον Μάρτιο το κτήριο αυτό θα αποτελεί παρελθόν.
“Η συνεδρίαση της Επιτροπής θα γίνει την προπαραμονή του Περιφερειακού Συμβουλίου, δηλαδή στις 24 Φεβρουαρίου. Εμείς, έχουμε αποστείλει τον φάκελο στα μέλη, εντός του οποίου υπάρχει και η άδεια κατεδάφισης. Το Δικαστήριο έχει ορίσει ως αποζημίωση στους ιδιοκτήτες, το ποσό των 520.000 ευρώ. Επομένως, δεν νομίζω ότι θα υπάρξει πρόβλημα, αφού το θέμα πλέον είναι τυπικό. Μόλις δοθεί η έγκριση της Επιτροπής, θα έχουμε τη δυνατότητα να κατεδαφίσουμε το συγκεκριμένο κτήριο, το οποίο όλα αυτά τα χρόνια ήταν στη μέση του δρόμου και ευθύνεται για τα δεκάδες τροχαία ατυχήματα, που έλαβαν χώρα. Τους πρώτους μήνες του 2011, δίνεται λύση σε ένα μακροχρόνιο πρόβλημα” ανέφερε ο κ. Μυλωνάς.
Από ΄κει και πέρα, ο Αντιπεριφερειάρχης υποστήριξε ότι έχει βγει ήδη και ο ανάδοχος για την κατεδάφιση του κτηρίου.
“Το αρχικό ποσό που είχε προβλεφθεί για την κατεδάφιση ήταν γύρω στις 50.000 ευρώ. Ωστόσο, μετά την έκπτωση που έχει δοθεί, θεωρώ πως γι΄ αυτόν τον σκοπό θα χρειαστούν 30.000 ευρώ τελικά. Να προστεθεί ότι ο ανάδοχος πέρα από την κατεδάφιση, θα αναλάβει και την αποκατάσταση του οδοστρώματος, αφού θα κατασκευαστεί πεζοδρόμιο” τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης.
Τέλος, η Κτηματική Υπηρεσία είχε υπολογίσει την αξία του κτηρίου στις 350.000 ευρώ, ενώ οι ιδιοκτήτες ζητούσαν πάνω από 1 εκ. ευρώ. Ωστόσο, το δικαστήριο έκρινε ότι πρέπει να δοθούν 520.000 ευρώ. Τα χρήματα αυτά υπάρχουν, συνεπώς δεν πρόκειται να υπάρξει πρόβλημα.