Λίγα δρομολόγια με ακριβά εισιτήρια

Η αναγκαιότητα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Κέρκυρας με τη Ζάκυνθο ήταν μεταξύ των θεμάτων που απασχόλησαν την Επιτροπή για την Ακτοπλοΐα, τη Νησιωτική πολιτική και το Θαλάσσιο τουρισμό στην τελευταία της συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας υπό την προεδρεία του Γενικού Γραμματέα Δημήτρη Χαλκιώτη.
Εκτός της Επιτροπής, που αποτελείται κατ’ εξοχήν από πανεπιστημιακούς μελετητές, παρευρέθησαν εκπρόσωποι του Υπουργείου Τουρισμού, του Υπουργείου Ανάπτυξης, του Δ.Σ του Ελληνικού Δικτύου μικρών Νήσων, ο Δήμαρχος Λευκάδας Κώστας Αραβανής και τα μέλη του Δ.Σ του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νήσων, Κωνσταντίνος Καποδίστριας, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου του νησιού μας και ο Γραμματέας του Επιμελητηρίου Κεφαλλονιάς Παντελιός Αντρέας.
Από την πλευρά του Υπουργείου υπήρξε η ενημέρωση ότι άμεσα διαμορφώνεται το θεσμικό πλαίσιο για τα υδροπλάνα τα οποία θα συνδέουν τα νησιά μας. Κατατέθηκαν προτάσεις για τη βελτίωση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, συζητήθηκε ο ακριβός ναύλος των γραμμών του Ιονίου καθώς και ο αριθμός των δρομολογίων.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ “ΗΜΕΡΑ”