“Γιγαντώνεται” η ανεργία στη Ζάκυνθο

Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία της 23ης Φεβρουαρίου, απηύθυναν ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Τάκης Στρούζας, καθώς και ο πρόεδρος των Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Διονύσης Γουσέτης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν.
Ο κ. Στρούζας ανέφερε ότι ο κόσμος θα πρέπει να εναντιωθεί στην κυβερνητική πολιτική, η οποία φτωχοποιεί τους περισσότερους Έλληνες και προσφέρει απλόχερα όλα τα χρήματα σε μερικούς μεγαλοεργολάβους.
“Στις 23 Φεβρουαρίου θα γίνει συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10.30 το πρωί, έξω από το παλιό Εργατικό Κέντρο. Ο κόσμος θα πρέπει πλέον να καταλάβει ότι ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. Αποτελεί αναγκαιότητα να υπάρξει οργανωμένη ταξική πάλη, διότι το επόμενο διάστημα θα έρθουν πιο σκληρά μέτρα. Στις 4 Φεβρουαρίου έγινε η σύνοδος κορυφής, τα μέλη της οποίας δημιούργησαν ένα σύμφωνο ανταγωνιστικότητας, το οποίο είναι μια συνέχεια της αντιλαϊκής στρατηγικής της Λισαβόνας. Θέλουν να “χαμηλώσουν” ακόμη περισσότερο την τιμή της εργατικής δύναμης. Μεθοδεύουν τα πράγματα για να καταστρατηγηθούν όλα τα εργατικά δικαιώματα, ενώ σε λίγους μήνες θα “ψαλιδίσουν” τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, που είχαν κατακτηθεί το 1960 με λαϊκούς αγώνες. Την ίδια ώρα, παζαρεύουν τη δημόσια περιουσία και είναι έτοιμοι να πουλήσουν νησιά, αεροδρόμια και λιμάνια. Χρησιμοποιούν την καπιταλιστική κρίση και το δημοσιονομικό έλλειμμα, προκειμένου οι άνθρωποι του μόχθου να παραμείνουν με σκυμένο το κεφάλι. Εμείς, ωστόσο, λέμε ότι υπάρχει τεράστιος πλούτος, ο οποίος είναι συγκεντρωμένος στα χέρια λίγων μεγαλοεπιχειρηματιών. Είναι χαρακτηριστικό πως στις Ελβετικές Τράπεζες υπάρχουν 600 δις ευρώ. Αυτές οι κοινωνικές ανισότητες θα οξύνονται, εφόσον κάνουν κουμάντο οι πλουτοκράτες και οι πολιτικοί τους υπηρέτες” σημείωσε ο κ. Στρούζας.
Ο κ. Γουσέτης υποστήριξε ότι “γιγαντώνεται” ο εφιάλτης της ανεργίας και στη Ζάκυνθο, ενώ πρόσθεσε πως θα αυξηθεί η ακρίβεια και η φορολογία για τα λαϊκά νοικοκυριά.
“Η ανεργία έχει φτάσει στο 14% και συνεχώς μεγαλώνει. Στο ποσοστό αυτό δεν συμπεριλαμβάνονται όσοι εργάζονται έξι μήνες το χρόνο, εκείνοι που δουλεύουν έστω και μία ώρα την εβδομάδα, καθώς και οι αυτοαπασχολούμενοι που κλείνουν τα μαγαζιά τους. Όλα αυτά συμβαίνουν, λόγω της ανταγωνιστικότητας και της καπιταλιστικής κρίσης. Οι άνεργοι αναγκάζονται να ζήσουν με 454 ευρώ τον μήνα, ενώ μόνο ένας στους πέντε παίρνει το συγκεκριμένο επίδομα. Από την άλλη μεριά, οι μεγαλοεπιχειρηματίες επιδοτούνται με δισεκατομμύρια ευρώ και η Κυβέρνηση δεν ανακουφίζει τις λαϊκές οικογένειες. Αντίθετα, αυξάνει τη φορολογία και την ακρίβεια στα νοικοκυριά, γονατίζοντας τον κόσμο” ανέφερε ο πρόεδρος των Ιδιωτικών Υπαλλήλων.