Επιτόπιος έλεγχος στο νέο Νοσοκομείο

Το νέο Νοσοκομείο επισκέφθηκαν, χθες το πρωί, μέλη του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρίες “Οι Ποπολάροι”, προκειμένου να διαπιστώσουν αν το συγκεκριμένο έργο διαθέτει ράμπες και τουαλέτες για τα ΑμΕΑ.
Υπενθυμίζουμε ότι το θέμα αυτό προέκυψε μετά από τις δηλώσεις που έκανε ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Κρατικής Διοίκησης, Τάσος Αποστολόπουλος, ο οποίος ισχυρίστηκε, εσφαλμένα, ότι στο νέο Νοσοκομείο, στο Πολυδύναμο Ιατρείο Βολιμών, αλλά και στο δημοτικό θέατρο δεν υπάρχουν ράμπες για την προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία.
Ο πρόεδρος των “Ποπολάρων”, Γιάννης Γρέκας, καθώς και μέλη του σωματείου, πήγαν στο νέο Νοσοκομείο χθες, όπου τους περίμενε ο Διοικητής του Νοσοκομείου, Γιάννης Κομιώτης, και ο επιβλέπων μηχανικός της ΔΕΠΑΝΟΜ, Ιάκωβος Κονταράτος. Λίγη ώρα αργότερα, πήγε εκεί και ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου, Διονύσης Μυλωνάς.
Ο κ. Γρέκας, λοιπόν, δήλωσε ότι υπάρχει ράμπα για την είσοδο των ΑμΕΑ στο νέο Νοσοκομείο, όμως δεν είναι σωστές οι κλίσεις. Παρόλα αυτά, το συγκεκριμένο ζήτημα μπορεί να επιδιορθωθεί άμεσα και, ως εκ τούτου, η αναφορά του κ. Αποστολόπουλου δεν έχει καμία ισχύ!
“Υπάρχουν ράμπες και τουαλέτες για τα ΑμΕΑ σε κάθε όροφο του νέου Νοσοκομείου. Ωστόσο, δεν υπάρχουν τουαλέτες σε ένα από τα δωμάτια της κάθε κλινικής, ενώ οι ράμπες στον εξωτερικό χώρο του Νοσοκομείου, δεν έχουν τις σωστές κλίσεις, κάτι που σημαίνει ότι ένας ανάπηρος δεν μπορεί από μόνος του να τις ανέβει και να τις κατέβει. Θα πρέπει να έχει μαζί του και συνοδό. Πήραμε διαβεβαιώσεις ότι το θέμα με την κλίση μπορεί να επιδιορθωθεί άμεσα. Παράλληλα, υπάρχει και οδηγός για τους τυφλούς, ενώ ζητήσαμε να δίνονται πληροφορίες στα μέλη μας από τη ρεσεψιόν του Νοσοκομείου” σημείωσε ο κ. Γρέκας.
Από τα παραπάνω, γίνεται αντιληπτό πως ο κ. Αποστολόπουλος είναι έκθετος σε ό,τι έχει να κάνει με το συγκεκριμένο θέμα, αφού ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχουν καθόλου ράμπες στο νέο Νοσοκομείο! Δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν: Α) Είτε δεν είχε καλή ενημέρωση ή Β) Προσπάθησε, ανεπιτυχώς, να βρει μια ακόμη δικαιολογία για την καθυστέρηση που υπάρχει στην παραλαβή του νέου Νοσοκομείου από την πλευρά της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας και του Υπουργείου Υγείας.
Τέλος, ο κ. Μυλωνάς δήλωσε στην εφημερίδα μας πως… “βολεύονται” ορισμένοι με το να μη λειτουργεί το νέο Νοσοκομείο, ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχουν ράμπες, ασανσέρ και τουαλέτες για τα ΑμΕΑ, συνεπώς έγινε πολύς λόγος για το τίποτα.