Κατάληψη χωρίς αιτία στα ΕΠΑΛ

Υπό κατάληψη τελούσε και χθες το σχολικό συγκρότημα των ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ, ωστόσο αυτή τη φορά δεν υπάρχουν ούτε αιτήματα, ούτε συνεδρίασε το Δεκαπενταμελές Συμβούλιο των μαθητών!
Φαίνεται ότι η κατάληψη του σχολείου έχει γίνει… “μόδα”, με συνέπεια δύο με τρεις μαθητές να βάζουν ένα λουκέτο στην εξωτερική πόρτα και να εξαφανίζονται αμέσως μετά!
Είναι χαρακτηριστικό πως ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου, Διονύσης Μυλωνάς, πήγε χθες στο σχολείο για να γνωστοποιήσει μια ευχάριστη είδηση, όμως δεν βρήκε ούτε μαθητές, ούτε και καθηγητές.
“Διαπίστωσα ότι το σχολείο τελούσε υπό κατάληψη, χωρίς όμως να υπάρχουν… καταληψίες! Κάποιοι έβαλαν ένα λουκέτο και αμέσως μετά έφυγαν! Στο χώρο, λοιπόν, δεν υπάρχαν ούτε καθηγητές, ούτε μαθητές, ούτε γονείς. Δεν γνωρίζω ποιούς εξυπηρετεί αυτή η κατάσταση. Εκείνο που θέλω να πω είναι ότι ο ανάδοχος, Χρήστος Μπακαλάρος, θα συνεχίσει κανονικά την εργολαβία, αφού συμφώνησε με τον Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων (ΟΣΚ). Μίλησα μαζί του και πήρα τη διαβεβαίωση ότι οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα” τόνισε ο κ. Μυλωνάς.
Ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Γιάννης Κοπανάς, υποστήριξε ότι το σχολείο έκλεισε, δίχως να υπάρχουν αιτήματα και χωρίς να έχει συνεδριάσει το Δεκαπενταμελές Συμβούλιο των μαθητών.
“Μεμονωμένοι μαθητές έκλεισαν χθες το σχολείο, χωρίς να μας κοινοποιήσουν αιτήματα. Εξ΄ όσων γνωρίζω, δεν συνεδρίασε το Δεκαπενταμελές Συμβούλιο των μαθητών και, ως εκ τούτου, η ενέργεια που έλαβε χώρα δεν είναι δημοκρατική” ανέφερε ο κ. Κοπανάς.