Βάζουν στο “παιχνίδι” το Δ.Σ. οι μηχανικοί

Νέα συνέλευση πραγματοποίησαν, χθες το πρωί, στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου, οι μηχανικοί του νησιού μας, οι οποίοι εξακολουθούν να εκφράζουν την αντίθεσή τους στην απόφαση του Δημάρχου, Στέλιου Μποζίκη, για τη μεταφορά της Πολεοδομίας στο Βανάτο.
Όπως είναι γνωστό, οι υπάλληλοι της Πολεοδομίας έχουν ήδη πάει στο Βανάτο, ωστόσο οι μηχανικοί δεν εγκαταλείπουν τη μάχη και είναι αποφασισμένοι να πιέσουν τον Δήμαρχο.
Η χθεσινή συνέλευση έγινε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών και αποφασίστηκε να ζητήσουν τη συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζακύνθου.
Ουσιαστικά, οι μηχανικοί θέλουν να πετύχουν δύο πράγματα: Α) Να βάλουν στο “παιχνίδι” και τους δημοτικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων, ούτως ώστε να γίνει γνωστή η άποψή τους για το ζήτημα της Πολεοδομίας και Β) Ο κλάδος θέλει να πάρει στα χέρια του μια έγγραφη απόφαση (η μεταστέγαση έγινε με προφορική εντολή του κ. Μποζίκη), προκειμένου να προσφύγει στα Διοικητικά Δικαστήρια.
Σε περίπτωση που η Δημοτική Αρχή αρνηθεί να συζητηθεί το εν λόγω ζήτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο, τότε δεν αποκλείεται οι μηχανικοί να κάνουν δυναμικές ενέργειες, όπως είναι η κατάληψη της Πολεοδομίας.
Ο Δήμαρχος, πάντως, ισχυρίζεται ότι ο κλάδος δίνει μια… χαμένη μάχη, ενώ προσθέτει πως εκείνο που θα έπρεπε να απασχολεί τους μηχανικούς είναι το εάν θα είναι εύρυθμη η λειτουργία της Πολεοδομίας, και όχι σε ποιον χώρο θα στεγάζεται.
Κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, κ. Σπύρου, και του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Κρατικής Διοίκησης, Τάσου Αποστολόπουλου, κλήθηκαν να απαντήσουν για το ποιες ενέργειες είναι αποφασισμένοι να κάνουν, ούτως ώστε να δοθεί μια λύση σε αυτό το θέμα.
Και οι δύο, όμως, υποστήριξαν ότι δεν μπορούν να κάνουν καμία παρέμβαση, δεδομένου ότι η Πολεοδομία έχει περάσει στην αρμοδιότητα του Δήμου και, ως εκ τούτου, ο Δήμαρχος είναι εκείνος που αποφασίζει για την “τύχη” της.
Ο κ. Αποστολόπουλος συμπλήρωσε πως η Αποκεντρωμένη Κρατική Διοίκηση ελέγχει τη νομιμότητα διοικητικών πράξεων, κάτι που δεν συμβαίνει στη συγκεκριμένη περίπτωση, αφού η εντολή του κ. Μποζίκη είναι προφορική, και όχι γραπτή.
Όπως και να ΄χει, όλα δείχνουν πως θα υπάρξουν κι΄ άλλα επεισόδια στο “σήριαλ” της Πολεοδομίας και αναμένουμε να δούμε την απόφαση που θα λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο. Οι πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν πως όλοι οι συνδυασμοί συμφωνούν με την αποκέντρωση των υπηρεσιών, αρκεί να τηρείται η νομιμότητα.