Ο Έβρος απέναντι

Μια ρεαλιστική απεικόνιση της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας, επιχειρεί η θεατρική παράσταση “Ο Έβρος απέναντι” σε σκηνοθεσία Θοδωρή Καμπίτση, που κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου, όπου η εναλλαγή τραγικών και κωμικών καταστάσεων αποδίδει με γλαφυρό τρόπο τα ασύγχρονα αδιέξοδα της ανθρώπινης υπόστασης, είναι
Χαρακτήρες ανάλγητοι, αδίστακτοι, άνθρωποι που έχουμε συναντήσει και πιθανόν γνωρίζουμε, μπλέκονται σε έναν κυκεώνα κωμικοτραγικών καταστάσεων, στις οποίες το γέλιο λειτουργεί ως εναλλακτική λύση στην απελπισία της ύπαρξής τους.
Εκμεταλλεύονται και γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης και περνούν από το ρόλο του θύτη σε αυτόν του θύματος σε μια αδιάκοπη προσπάθεια επιβίωσης.
Η ανεργία, η φτώχεια αλλά και η προσπάθεια για εύκολο πλουτισμό τους κυριεύουν με κάθε τρόπο και κάθε τίμημα και τους οδηγούν στην απόλυτη αλλοτρίωση.
Και στη μέση όλων ένας άνθρωπος χωρίς πατρίδα, πληρώνει το ύστατο τίμημα για να περάσει το ποτάμι της ελπίδας. Μαζί με αυτόν και οι άλλοι προσπαθούν να περάσουν το δικό τους “ποτάμι”, αλλά μένουν στη μέση. Παρασύρονται και αυτοκαταστρέφονται.
Παίζουν οι ηθοποιοί Σπύρος Ακτύπης, Κατερίνα Κροτοπούλου, Γιώργος Μαυρίας, Παναγιώτης Πυλαρινός, Αγγελική Σούλη. Τα σκηνικά – κοστούμια επιμελείται ο Νίκος Παπαδάτος ενώ η μουσική επιμέλεια είναι του Μιχάλη Τσαούση
Οι παραστάσεις θα διαρκέσουν έως Παρασκευή 4 Μαρτίου (εκτός Δευτέρας) και θα επαναληφθούν από την Τετάρτη 9 έως την Κυριακή 13 Μαρτίου.