Εκπαιδευτική ημερίδα για εκπαιδευτικούς και γονείς

Εκπαιδευτική ημερίδα με θέμα “Η αξιολόγηση του μαθητή στο Δημοτικό Σχολείο”, διοργανώνει τη Δευτέρα 21 του Φλεβάρη, στις 7μμ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου ο σύλλογος διδασκόντων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ρίζας Σκουληκάδου στην οποία προσκαλεί εκπαιδευτικούς και γονείς.
Εισηγητές θα είναι ο Σχολικός Σύμβουλος Π.Ε Ζακύνθου Νίκος Αρβανιτάκης, με θέμα “Η αξιολόγηση των μαθητών του Δ.Σ. από την πλευρά των Εκπαιδευτικών και των γονέων” και ο Ψυχολόγος Νίκος Ρούσος, υπεύθυνος κινητής μονάδας ψυχικής υγείας Ν. Ζακύνθου, με θέμα “Αξιολόγηση και αυτοαξιολόγηση του μαθητή”. Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Προβολή της ταινίας BONNIE AND CLYDE
Την ταινία BONNIE AND CLYDE του Άρθουρ Πεν με τους Γουόρεν Μπίτι, Φέι Νταναγουέι, Τζιν Χάκμαν, Τζιν Γουάιλντερ θα προβάλλει η Κινηματογραφική Λέσχη του νησιού μας την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου στις 8μμ, και τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου στις 8 και 10μμ.
Πρόκειται για την ιστορία του πιο θρυλικού δίδυμου ληστών στη δεκαετία του 30 κι ενός μεγάλου έρωτα δυο νέων ανθρώπων. Αντισυμβατικοί, κυνικοί, έζησαν επικίνδυνα ξεπερνώντας την μικροαστική καταγωγή τους. Αψήφησαν τους νόμους . Εξευτέλισαν τις διωκτικές αρχές και παραμένουν σύμβολο αντίστασης μέχρι τις μέρες μας. Αυτή είναι η ζωή τους από την πρώτη ληστεία μέχρι τον θάνατό τους.
Η ταινία αφηγείται την κλασική πια ιστορία των δύο εραστών Μπόνι και Κλάιντ που έγιναν συγχρόνως και από τους πιο διάσημους ληστές στην Αμερική. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους απολαμβάνουμε την Faye Dunaway Warren Beatty ως δύο ληστές φυγάδες που κυνηγούσε για χρόνια ολόκληρη η χώρα. Πιστή ενσάρκωση των χαρακτήρων σε μια περιπέτεια του 1967 που παραμένει απολαυστική και κλασική. Ο κινηματογράφος μπορεί να μην είχε τα εφέ και τα μέσα που διαθέτει σήμερα, ωστόσο το φιλμ πείθει για την αριστουργηματικότητα του και τους πιο δύσπιστους. Το τέλος γνωστό, αλλά δε σταματά να σε σοκάρει.
Η υπόθεση καλύπτει από την γνωριμία του ζευγαριού ως το τέλος του με τετραετή δράση κυρίως στις νότιοδυτικές πολιτείες της Αμερικής. Το κερασάκι στην τούρτα; Σε έναν από τους πρώτους “μεγάλους” ρόλους της καριέρας τους θα δούμε και τον Gene Hackman!
Η ταινία απέσπασε δύο βραβεία Όσκαρ και πληθώρα άλλων βραβείων και διακρίσεων σε φεστιβάλ. Μόλις το 1998 κατέκτησε μια θέση στη λίστα με τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών, ενώ το 2008 ψηφίστηκε ως η 5η καλύτερη ταινία γκανγκστερικού περιεχομένου.


Ο “Τρυφεράκανθος” από τη Θεατρική Σκηνή Ζακύνθου
Το Παιδικό Τμήμα της Θεατρική Σκηνή Ζακύνθου παρουσιάζει το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου, στις 6μμ, στο πολιτιστικό κέντρο Σαρακινάδου, με είσοδο 3€, την παράσταση του έργου ο “Τρυφεράκανθος” της Ελένης Πριοβόλου
Πρόκειται για ένα θεατρικό παραμύθι που μιλά για την αξία της αγάπης προς τον εαυτό μας και προς τους άλλους, μέσα από την περιπέτεια ενός μικρού τρυφεράκανθου, δοσμένη με χίουμορ αλλά και τρυφερότητα. Σκηνοθεσία- επιμέλεια παράστασης: Αργυρώ Κωνσταντινάκου