Εντατικά συνεχίζονται οι προετοιμασίες για το καρναβάλι του 2011, με το Δήμο Ζακύνθου να επενδύει στον εθελοντισμό και στο μεράκι των μελών της Καρναβαλικής Επιτροπής, που κάθε χρόνο δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να είναι πετυχημένες οι εκδηλώσεις.
Μιλώντας στην “ΕΡΖ” ο αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Ζακυνθίων, Άκης Λαδικός, σημείωσε πως φέτος θα συμμετάσχει στο καρναβάλι της Ζακύνθου και ένα γκρούπ από το Αίγιο.
“Ελπίζουμε σε ένα δεκαπενθήμερο λήθης από τα προβλήματα. Η έναρξη του καρναβαλιού φέτος θα γίνει στις 24 Φεβρουαρίου, ενώ είναι ήδη έτοιμη η αφίσα, η οποία έχει δοθεί στα καταστήματα, καθώς και στα ταξιδιωτικά γραφεία των Αθηνών. Τα μηνύματα που λαμβάνουμε είναι θετικά. Γνωστοποιώ ότι θα έρθει στη Ζάκυνθο και ένα γκρούπ καρναβαλιστών από το Αίγιο. Παρά την οικονομική κρίση, λοιπόν, θεωρούμε ότι τα αποτελέσματα θα είναι καλά. Παράλληλα, για πρώτη φορά φέτος θα γίνει και η λεγόμενη “ποδαράτα”. Όλες οι φιλαρμονικές του νησιού μας, θα ξεκινήσουν από την πλατεία των Αγίων Σαράντα και θα περάσουν από τους κεντρικούς δρόμους της πόλεως. Η συγκεκριμένη εκδήλωση θα γίνει την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου” σημείωσε ο κ. Λαδικός.
Το μέλος της Καρναβαλικής Επιτροπής, Γιάννης Βίτσος, στάθηκε ιδιαίτερα στη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, τονίζοντας ότι οι εκδηλώσεις θα πλαισιωθούν από 3.000 καρναβαλιστές περίπου.
“Μου κάνει θετική εντύπωση, το γεγονός ότι φέτος υπάρχει μεγάλη διάθεση για συμμετοχή στο καρναβάλι τόσο από σχολεία, όσο και από Συλλόγους. Όλα δείχνουν ότι ο καιρός θα είναι καλός, ενώ εμείς φροντίζουμε και για τον στολισμό της πόλης, ούτως ώστε την Τσικνοπέμπτη (24 Φεβρουαρίου) να είναι όλα έτοιμα και να γίνει η έναρξη του καρναβαλιού. Χρειάζεται ενθουσιασμός και κέφι. Θεωρώ πως για λίγες ημέρες μπορούμε να ξεπεράσουμε την οικονομική μιζέρια και να χαμογελάσουμε. Μόλις ολοκληρωθούν οι φετινές εκδηλώσεις, η Καρναβαλική Επιτροπή θα συνεδριάσει, ούτως ώστε να σχεδιάσει το καρναβάλι του 2012. Ο Δήμος έχει οικονομική δυσπραγία, συνεπώς θα στηριχθούμε στους εθελοντές και στους χορηγούς. Ευχαριστούμε θερμά την κ. Αγγελική Πήλικα, η οποία δημιούργησε αφιλοκερδώς την αφίσα του φετινού καρναβαλιού” τόνισε ο κ. Βίτσος.