Στο φιλότιμο των καρναβαλιστών “επενδύει” ο Δήμος

Αρκετός κόσμος συγκεντρώθηκε το πρωί της Κυριακής, στο Πνευματικό Κέντρο, κάτι που σημαίνει ότι οι πολιτιστικοί σύλλογοι και τα “γκρούπ” των καρναβαλιστών, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα που έκανε η Καρναβαλική Επιτροπή του Δήμου Ζακύνθου.
Φαίνεται, λοιπόν, πως παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που επικρατεί, και η οποία έχει “βυθίσει” στην κατάθλιψη τον περισσότερο κόσμο, οι καρναβαλιστές δεν πτοούνται και θέλουν συνεργασία με το Δήμο Ζακύνθου, ούτως ώστε οι φετινές εκδηλώσεις να είναι αντάξιες των προηγούμενων ετών.
Βεβαίως, τα οικονομικά του Δήμου δεν επιτρέπουν σπατάλες, γι΄ αυτόν το λόγο η προσπάθεια που γίνεται, βασίζεται στο φιλότιμο των καρναβαλιστών, αλλά και σε εκείνο των χορηγών, με τους επιχειρηματίες του νησιού μας να καλούνται, για ακόμη μια φορά, να δώσουν χρήματα, προκειμένου να μην “πεθάνει” και το καρναβάλι, που αποτελεί μέρος της παράδοσης της Ζακύνθου.
Το μέλος της Καρναβαλικής Επιτροπής, Γιάννης Βίτσος, δήλωσε στην “Ημέρα” ότι κατεγράφησαν οι προτάσεις και οι απόψεις των ανθρώπων που θα λάβουν ενεργά μέρος και στις φετινές εκδηλώσεις, συνεπώς το επόμενο διάστημα θα οριστικοποιηθεί και το πρόγραμμα, αφού η φετινή καρναβαλική περίοδος θα ξεκινήσει στις 24 Φεβρουαρίου (Τσικνοπέμπτη).
Η οργάνωση, λοιπόν, και των φετινών εκδηλώσεων θα γίνει από τα μέλη της περσινής Καρναβαλικής Επιτροπής, τα οποία όλα αυτά τα χρόνια δουλεύουν ακούραστα, καταθέτοντας το μεράκι και την ευχάριστη διάθεσή τους.
Ωστόσο, αναμένεται η έκδοση ενός Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο θα ορίζει τον τρόπο λειτουργίας της Καρναβαλικής Επιτροπής.
Ήδη, μάλιστα, έχει γνωστοποιηθεί πως η συγκεκριμένη Επιτροπή θα ενταχθεί στον τομέα του πολιτισμού και θα έχει διάρκεια ζωής τα 3,5 χρόνια, όσα δηλαδή είναι και τα έτη που θα ασκεί διοίκηση η σημερινή Δημοτική Αρχή.
Διαπιστώνουμε, λοιπόν, ότι έστω και με δυσκολίες, το καρναβάλι θα λάβει χώρα και φέτος. Για να είναι, όμως, αντάξιο των προσδοκιών μας, χρειάζεται η ενεργός συμμετοχή όλων. Εξάλλου, μια εκδήλωση θεωρείται επιτυχημένη μόνο όταν “αγκαλιάζεται” από τον κόσμο.
Όποιοι θέλουν να πουν τη γνώμη τους για το φετινό καρναβάλι, μπορούν να απευθύνονται στην Καρναβαλική Επιτροπή, η οποία κάθε απόγευμα Δευτέρας συνεδριάζει στο Δήμο.