“Ξήλωσαν”χρηματοκιβώτιο 200 κιλών


Άσχημα ξεκίνησε η χθεσινή ημέρα για τον αντιδήμαρχο της Δημοτικής Ενότητας Αλυκών, Σπύρο Βούτο, και τους υπαλλήλους στο πρώην Δημαρχιακό Μέγαρο, αφού με το που άνοιξαν την πόρτα για να “πιάσουν” δουλειά, διαπίστωσαν πως από το χώρο έλειπε το χρηματοκιβώτιο, το οποίο ζυγίζει 200 περίπου κιλά!
Όλα δείχνουν πως το δυσάρεστο αυτό συμβάν έλαβε χώρα τα ξημερώματα της Πέμπτης, με τους άγνωστους δράστες να “φυγαδεύουν” το χρηματοκιβώτιο με όχημα, ενώ στα σκαλιά του Δημαρχείου υπήρχαν σημάδια, που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι κλέφτες το έσυραν!
Αυτό σημαίνει ότι υπήρχε αρκετός θόρυβος την ώρα της μεταφοράς, όμως κανείς δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό. Σε κοντινή απόσταση, δε, βρίσκεται και το Αστυνομικό Τμήμα Κατασταρίου, γεγονός που δείχνει πως οι δράστες είχαν πολύ μεγάλο θράσος!
Σύμφωνα με την έρευνα της Αστυνομίας, οι δράστες “άρπαξαν” 4.000 ευρώ σε μετρητά, ένα ιερό ευαγγέλιο (οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήταν του 1800, συνεπώς έχει μεγάλη αξία), καθώς και 100 έντυπα βεβαιώσεων για την προσωρινή διαμονή μεταναστών στη χώρα μας.
Το “περίεργο” της όλης υπόθεσης, είναι πως αν και το Δημαρχείο Αλυκών έχει γίνει στόχος διαρρηκτών αρκετές φορές (αυτό ήταν το τρίτο περιστατικό μέσα σε λίγα χρόνια), εντούτοις κανείς δεν φρόντισε να τοποθετηθούν κάμερες ασφαλείας και συναγερμός, κάτι που σημαίνει ότι η φύλαξη του χώρου ήταν πλημμελής.
Μιλώντας στην εφημερίδα μας, ο Αντιδήμαρχος, Σπύρος Βούτος, υποστήριξε πως οι δράστες γνώριζαν τους χώρους του Δημαρχείου.
“Οι υπάλληλοι του Δήμου ήρθαν στις 7 το πρωί. Τότε, διαπίστωσαν πως είχε παραβιαστεί η πίσω πόρτα του ισογείου, όπου βρίσκονται οι Οικονομικές μας Υπηρεσίες. Αμέσως μετά, είδαν ότι είχε αφαιρεθεί το χρηματοκιβώτιο, το οποίο περιείχε 4.000 ευρώ, χρήματα που αποτελούσαν τις εισπράξεις που κάναμε την Τετάρτη. Οι δράστες πήραν κάποια έντυπα βεβαιώσεων, τα οποία χορηγούνται σε μετανάστες για την προσωρινή παραμονή τους στη χώρα μας. Εξετάζουμε το αν αυτά είχαν αριθμηθεί, προκειμένου να ειδοποιήσουμε την Ασφάλεια και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Παράλληλα, υπήρχε ένα παλιό ευαγγέλιο, καθώς και κάποια μπλοκ επιταγών της ΔΕΥΑ, τα οποία όμως δεν είχαν στελέχη. Οι άγνωστοι μπήκαν σε δύο ακόμη γραφεία και άνοιξαν τα συρτάρια. Μέσα σε αυτά υπήρχαν σφραγίδες και το πρωτόκολλο των αλλοδαπών, όμως δεν πήραν τίποτα. Η πρόσοψη της πόρτας που παραβιάστηκε έχει πρόσοψη προς την πλατεία του Δήμου μας, η οποία είναι φωταγωγημένη. Σε κοντινή απόσταση, μάλιστα, υπάρχει και το Αστυνομικό Τμήμα Κατασταρίου! Θεωρώ, λοιπόν, ότι οι δράστες είχαν θράσος και γνώριζαν πολύ καλά τους χώρους του Δημαρχείου. Από ΄κει και πέρα, το χρηματοκιβώτιο ήταν αρκετά βαρύ (πάνω από 200 κιλά), και είχε τοποθετηθεί το 2008. Για να αντιληφθεί κανείς το πόσο δύσκολο ήταν να…“ξηλωθεί”, είναι χαρακτηριστικό ότι πριν από δύο χρόνια χρειάστηκε να το κουβαλήσουν τέσσερις υπάλληλοι του Δήμου μας!” ανέφερε ο κ. Βούτος.

Θ. Πατρινός: “Βρισκόμαστε στο στόχαστρο”Ο υπάλληλος του πρώην Δήμου Αλυκών, Θανάσης Πατρινός, δήλωσε ότι έχουν γίνει κι΄ άλλες κλοπές στο παρελθόν.
“Το πρωί μπήκα μέσα στο χώρο από την κεντρική είσοδο, όμως στην αρχή δεν είδα τίποτα περίεργο. “Χτύπησα” την κάρτα μου και αμέσως μετά πήγα να ανοίξω την πίσω πόρτα. Διαπίστωσα, όμως, ότι αυτή ήταν παραβιασμένη. Έψαξα στα γραφεία και είδα ότι λείπει το χρηματοκιβώτιο, ενώ στο δάπεδο ήταν πεταμένα και κάποια χρηματικά εντάλματα. Δυστυχώς, δεν υπάρχουν κάμερες και συναγερμός. Το χρηματοκιβώτιο, πάντως, ήταν πολύ βαρύ και μεταφέρθηκε με αυτοκίνητο, αφού υπάρχουν σημάδια από ρόδες Ι.Χ. Τονίζω πως πριν από λίγα χρόνια ο Δήμος είχε γίνει ξανά “στόχος”, μιας και είχαν αφαιρεθεί ένα μηχανάκι και καλώδια χαλκού, η αξία των οποίων ήταν 15.000 ευρώ” σημείωσε ο κ. Πατρινός.
Η τελευταία υπόθεση, πάντως, είχε εξιχνιαστεί από το Α.Τ. Κατασταρίου, αφού αποδείχθηκε πως τα καλώδια είχαν κλαπεί από… αθίγγανους.


Σ. Σιατής: “Οικονομικό το κίνητρο των δραστών”Ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Κατασταρίου, κ. Σωτήρης Σιατής, υποστήριξε ότι το κίνητρο των δραστών ήταν τα χρήματα.
“Εικάζουμε ότι η κλοπή έγινε από τρία ή από τέσσερα άτομα, τα οποία παραβίασαν με σιδερένιο αντικείμενο την εξωτερική πόρτα του πρώην Δημαρχειακού Μεγάρου Αλυκών. Αφαίρεσαν ένα χρηματοκιβώτιο 200 κιλών, το οποίο περιείχε 4.000 ευρώ, ένα πακέτο 100 ασυμπλήρωτων βεβαιώσεων διαμονής αλλοδαπών και ένα ευαγγέλιο. Εικάζουμε, επίσης, ότι το κατέβασαν από τις σκάλες και το “φυγάδευσαν” με φορτηγάκι, το οποίο ήταν σταθμευμένο στο πάρκινγκ του Δήμου. Στο χώρο δεν υπάρχουν κάμερες ασφαλείας και συναγερμός, κάτι που σημαίνει ότι η φύλαξη του χώρου είναι πλημμελής. Διενεργούνται έρευνες προς κάθε κατεύθυνση, σε μια προσπάθεια να εξιχνιάσουμε την υπόθεση. Εξετάζουμε και το εάν “συνδέεται” με το συγκεκριμένο γεγονός και η κλοπή ενός βαν, που έγινε μία ημέρα πριν από την αρπαγή του χρηματοκιβωτίου. Οι δράστες θα μπορούσαν να πάρουν σφραγίδες του Δήμου και το πρωτόκολλο των αλλοδαπών, όμως δεν το έκαναν. Συνεπώς, θεωρώ ότι το κίνητρό τους ήταν τα χρήματα, και όχι κάτι άλλο” τόνισε ο κ. Σιατής.

Τρίτο “χτύπημα” με βεβαιώσεις αλλοδαπών Η τελευταία περίπτωση με την αφαίρεση των βεβαιώσεων για τους αλλοδαπούς, είναι η τρίτη μέσα σε λίγα χρόνια, αφού κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί στο Τμήμα Αλλοδαπών του Δήμου Ζακυνθίων, καθώς και στα γραφεία που στεγάζεται η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.
Στο παρελθόν υπήρχαν ανώνυμες καταγγελίες για χορήγηση πλαστών βεβαιώσεων προς αλλοδαπούς από “επιτήδειους” με το ποσό των 1.000 και 2.000 ευρώ, όμως μέχρι τώρα δεν έχουν βρεθεί στοιχεία που να ενοχοποιούν συγκεκριμένους ανθρώπους.

Βρέθηκε κυνηγετικό όπλο στους Αμπελόκηπους
Τέλος, η Αστυνομία απασχολήθηκε με ένα ακόμη συμβάν χθες, αφού σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες βρέθηκε ένα κυνηγετικό όπλο, το οποίο ήταν θαμμένο σε χωράφι, που βρίσκεται στους Αμπελόκηπους.