Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργεί το Νοσοκομείο

Τις άσπρες ρόμπες τους έχουν “κρεμάσει” σήμερα οι νοσοκομειακοί ιατροί, αλλά και οι ελευθεροεπαγγελματίες, αφού συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχει προκηρύξει το συνδικαλιστικό τους όργανο, διαμαρτυρόμενοι για την απαξίωση του ιατρικού κλάδου και για την υποβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών υγείας.
Χθες το μεσημέρι, μάλιστα, οι νοσοκομειακοί γιατροί του νησιού μας πραγματοποίησαν Γενική Συνέλευση, κατά τη διάρκεια της οποίας αποφάσισαν, ομόφωνα, να συμμετάσχουν στη σημερινή απεργία.
“Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Η Κυβέρνηση έχει απαξιώσει το ιατρικό επάγγελμα και κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να υποβαθμιστούν οι προσφερόμενες υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες. Εμείς, είμαστε αποφασισμένοι να “φρενάρουμε” τις επιδιώξεις της Κυβέρνησης. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός πως εκτός από τους γιατρούς που εργάζονται στο Δημόσιο, στην κινητοποίηση λαμβάνουν μέρος και οι ιδιώτες συνάδελφοί μας, αφού πλήττονται και αυτοί από τα μέτρα που εφαρμόζονται. Ο κλάδος μας, λοιπόν, είναι ενωμένος και ο αγώνας μας θα φτάσει μέχρι το τέλος. Επισημαίνω ότι το Νοσοκομείο θα λειτουργήσει με προσωπικό ασφαλείας” υπογράμμισε ο πρόεδρος των νοσοκομειακών ιατρών, Νίκος Ποταμίτης.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Ζακύνθου εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία εξηγεί τους λόγους για τους οποίους απεργούν σήμερα τα μέλη του.
“Ο Ιατρικός Σύλλογος Ζακύνθου, εφαρμόζοντας την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, αναφορικά με το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, κηρύσσει 24ωρη πανιατρική απεργία σήμερα, στην οποία συμμετέχουν όλοι οι γιατροί (ελευθεροεπαγγελματίες, γιατροί του ΕΣΥ, γιατροί ασφαλιστικών ταμείων). Καλούνται όλοι οι συνάδελφοι για μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση. Τα ιδιωτικά ιατρεία θα παραμείνουν κλειστά, ενώ το Νοσοκομείο και τα πολυϊατρεία του ΙΚΑ θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας. Ζητάμε την απόσυρση του Νομοσχεδίου, επειδή δε δεχόμαστε να εκβιάζονται αποφάσεις και Νόμοι για την υγεία από τις επιταγές του Μνημονίου, που συνομολόγησε η Κυβέρνηση με την Τρόϊκα ερήμην μας. Δε δεχόμαστε να γίνουμε όμηροι ενός Νόμου, που θα δίνει στον εκάστοτε Υπουργό τη δυνατότητα να αποφασίζει με υπουργικές αποφάσεις για το μέλλον μας. Ο ιατρικός κόσμος υπερθεματίζει στην ανάγκη αντιμετώπισης της διαφθοράς και της διασπάθισης του δημόσιου χρήματος, το Νομοσχέδιο όμως δεν υπηρετεί την εξυγίανση στις προμήθειες, αλλά την παραπέρα μονοπώλησή τους και την ανάθεση σε μεγάλα ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα και τραστ τραπεζών και προμηθευτών” σημειώνει ο Ιατρικός Σύλλογος.