Την αμοιβή των νομικών οριστικοποιεί το Επιμελητήριο

Την επόμενη Τετάρτη αναμένεται να συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου, το οποίο θα κληθεί ν΄ αποφασίσει και για την αμοιβή που θα παίρνουν οι δύο νομικοί σύμβουλοι, που θα παρέχουν πληροφορίες στους επιχειρηματίες, σχετικά με διάφορα ζητήματα που τους απασχολούν.
Αφού οριστικοποιηθεί η αμοιβή, αμέσως μετά θα επιλεγούν και οι δύο δικηγόροι, οι οποίοι θα πηγαίνουν στο Επιμελητήριο δύο φορές την εβδομάδα και θα απαντούν στις ερωτήσεις που θα τους θέτουν οι ενδιαφερόμενοι.
Το Επιμελητήριο θέλει με αυτόν τον τρόπο να βοηθήσει τα μέλη του, ούτως ώστε αυτά να γνωρίζουν τί πρέπει να κάνουν για σοβαρά θέματα.
Από ΄κει και πέρα, και σε ό,τι έχει να κάνει με τις εκλογές, αυτές αναμένεται να γίνουν τον Απρίλιο, όμως το τελευταίο διάστημα έχουν “φουντώσει” οι πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες θα εφαρμοστεί “Καλλικράτης” και στα Επιμελητήρια. Εφόσον συμβεί κάτι τέτοιο, τότε αρκετά από αυτά θα συγχωνευθούν και οι εκλογές θα αναβληθούν, με τη θητεία των τωρινών διοικήσεων να παρατείνεται.
Ερωτηθείς για το θέμα, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Κώστας Καποδίστριας, υποστήριξε πως έχει ακούσει αυτά τα σενάρια και πρόσθεσε ότι περιμένει οδηγίες από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του Προέδρου.
Εν τω μεταξύ, ο ίδιος γνωστοποίησε, με την ιδιότητα του μέλους του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας, ότι σήμερα θα συμμετέχει στην Ολομέλεια του ΕΣΥΠ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων των Γενικών Αρχείων του Κράτους (Ψυχικό Αθήνας).
Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, η Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννα Διαμαντοπούλου, θα παρουσιάσει στα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου το πλαίσιο των πολιτικών του Υπουργείου Παιδείας σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.
Μετά την αποχώρηση της πολιτικής ηγεσίας, η Ολομέλεια του ΕΣΥΠ θα συζητήσει το πρόγραμμα των μελλοντικών συνεδριάσεων, ενώ θα γίνει διαβούλευση για τα ζητήματα που θα θέσει η κ. Διαμαντοπούλου.