Μηνύσεις “αντάλλαξαν” οι εμπλεκόμενοι με την Εφορία

Στο Αστυνομικό Τμήμα κατέληξαν οι εμπλεκόμενοι με την υπόθεση της μεταστέγασης της Εφορίας σε άλλο κτήριο, αφού ούτε και χθες υπέγραψε το πρωτόκολλο της παραλαβής ο προϊστάμενος της ΔΟΥ.
Όπως είναι γνωστό, ο μηχανικός, Τάσος Ακτύπης, διεκδικεί τη μεταφορά της Εφορίας στο κτήριό του και προσθέτει ότι έχει υπογράψει μισθωτήριο γι΄ αυτόν τον σκοπό με το αρμόδιο Υπουργείο.
Στο θέμα αυτό υπάρχει και εμπλοκή του πρώην Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Κώστα Γεωργαλίδη, ο οποίος έχει δώσει εντολή να γίνει άμεσα η μετεγκατάσταση της ΔΟΥ στο κτήριο του κ. Ακτύπη.
Από τα δύο μέλη της Επιτροπής Παραλαβής όμως (σε αυτή συμμετέχουν ο εκάστοτε προϊστάμενος της Εφορίας και ένας υπάλληλος της ΤΥΔΚ), έχει υπογράψει μόνο το στέλεχος της Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμων και Κοινοτήτων, κάτι που σημαίνει ότι για να ολοκληρωθεί η διαδικασία θα πρέπει να δώσει το “πράσινο φως” και ο προϊστάμενος της ΔΟΥ.
Η Επιτροπή Παραλαβής συνεδρίασε για αρκετές ώρες χθες, ενώ στην Εφορία είχε πάει και ο κ. Ακτύπης, ο οποίος συνοδευόταν από το νομικό του σύμβουλο.
Το αποτέλεσμα, όμως, δεν ήταν διαφορετικό από τις προηγούμενες φορές και έτσι οι εμπλεκόμενοι με την υπόθεση “αντάλλαξαν” μηνύσεις, συνεπώς το θέμα αυτό θα απασχολήσει εκ νέου τη Δικαιοσύνη.
Η απόφαση, πάντως, του κ. Γεωργαλίδη, αναφέρει τα εξής: “Σε συνέχεια της από 23291/20-12-2010 απόφασής μας, περί εντολής της Επιτροπής Παραλαβής του Ν.3030/2003, για την παραλαβή του κτηρίου της Εταιρείας “Αφοι Ακτύπη και ΣΙΑ Ο.Ε.”, επειδή συντρέχουν λόγοι δημοσίου συμφέροντος για τη σύσταση της Επιτροπής και την παραλαβή, καθώς η ΔΟΥ Ζακύνθου στεγάζεται σε κτήριο ακατάλληλο, που έχει κριθεί κατεδαφιστέο, δίνεται η εντολή, ότι σε περίπτωση αδυναμίας ή κωλύματος ενός εκ των μελών της Επιτροπής που έχουν οριστεί, να αντικατασταθεί άμεσα από το νόμιμο αντικαταστάτη του, ώστε να ολοκληρωθεί άμεσα η διαδικασία παραλαβής του κτηρίου”.
Από τα παραπάνω, λοιπόν, γίνεται αντιληπτό ότι η εντολή του πρώην Περιφερειάρχη είναι ξεκάθαρη, ωστόσο για άγνωστους λόγους δεν εφαρμόζεται.
Επαναλαμβάνουμε, πάντως, ότι το καλύτερο απ΄ όλα θα ήταν η Πολιτεία να μεριμνήσει, ούτως ώστε η ΔΟΥ να στεγαστεί σε δημόσιο κτήριο (π.χ. στο παλιό Αεροδρόμιο). Αν γίνει αυτό, τότε θα εξοικονομηθούν αρκετά χρήματα.