Εγκρίθηκε η παράταση εργασιών στο Θέατρο

Την παράταση των εργασιών στο δημοτικό Θέατρο ενέκρινε, ομόφωνα, το Δημοτικό Συμβούλιο, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην εφημερίδα μας ο πρόεδρος του σώματος, Γιώργος Αρμένης.
Οι εργασίες είχαν σταματήσει για αρκετούς μήνες, όμως λίγες ημέρες πριν ολοκληρωθεί η θητεία του προηγούμενου Δημάρχου, Διονύση Ακτύπη, υπεγράφη επιταγή ύψους 450.000 ευρώ και έτσι ο εργολάβος εξοφλήθηκε.
Αν όλα πάνε καλά, υπολογίζεται ότι το έργο αυτό, το οποίο είναι σημαντικό για τον πολιτισμό και την ιστορία του τόπου μας, θα αποπερατωθεί μέσα στο καλοκαίρι. Η δημοτική Αρχή, μάλιστα, σε μια προσπάθεια να μη χαθεί άλλος χρόνος, έχει αποφασίσει να γίνουν ταυτόχρονα με τις εργασίες και οι απαιτούμενες διαδικασίες για την προμήθεια του εξοπλισμού (π.χ. καθίσματα).
Το θετικό είναι πως η έγκριση δόθηκε απ΄ όλους τους συνδυασμούς του Δημοτικού Συμβουλίου, κάτι που αποδεικνύει ότι όλοι έχουν αντιληφθεί τη σπουδαιότητα αυτού του έργου.
Από ΄κει και πέρα, το Δημοτικό Συμβούλιο ασχολήθηκε και με ένα άλλο ζήτημα, το οποίο αφορά την απευθείας απόδοση των τελών καθαριότητας από τη ΔΕΗ στο Σύνδεσμο Καθαριότητας.
Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ανέφερε ότι αυτό μπορεί να γίνει, διότι προβλέπεται από τους Νόμους 3463/2006 και 3854/2010.
Τελικά, το σώμα έδωσε, κατά πλειοψηφία, το “πράσινο φως” για να λάβει χώρα αυτή η εξέλιξη, επομένως ο Σύνδεσμος Καθαριότητας θα εισπράττει τα τέλη απευθείας από τη ΔΕΗ.
Ο μόνος συνδυασμός που δεν συμφώνησε (ψήφισε “παρών”), ήταν η “Λαϊκή Συσπείρωση”, με τον επικεφαλής, Γιώργο Κωνσταντίνου, να εξηγεί τη στάση του.
“Τόσο εγώ, όσο και ο κ. Σπύρος Φαραός, ψηφίσαμε “παρών”, επειδή δεν συμφωνούμε με τη λογική της επιβολής τελών στον κόσμο. Οι πολίτες φορολογούνται για τα τρόφιμα, για τα καύσιμα, για την περιουσία τους, για το εισόδημά τους και πάει λέγοντας. Στο τέλος, λοιπόν, δεν μένει τίποτα στην τσέπη τους. Θεωρούμε ότι οι κοινωφελείς υπηρεσίες, όπως είναι αυτή της καθαριότητας, θα πρέπει να είναι ενταγμένες στο Δήμο και όχι να συγκροτούνται φορείς, οι οποίοι λειτουργούν ως νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου. Θεωρούμε ότι αυτή η διαδικασία είναι το όχημα για τις μελλοντικές ιδιωτικοποιήσεις” ανέφερε ο κ. Κωνσταντίνου.