Τον Φεβρουάριο ξεκινά η απόσυρση

Πλήρης ακινησία έχει προκαλέσει και στην τοπική αγορά η αναμονή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την απόσυρση των ΙΧ επιβατικών αυτοκινήτων. Εισαγωγείς, έμποροι και καταναλωτές προς το παρόν δεν μπορούν να κάνουν τίποτα αν δεν εκδοθεί η σχετική απόφαση η οποία θα ορίζει τις διαδικασίες του μέτρου.
Σύμφωνα, πάντως, με εκτιμήσεις στελεχών της αγοράς, το μέτρο της απόσυρσης θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο, καθώς σύμφωνα με το νόμο, ο οποίος ψηφίστηκε στα μέσα Δεκεμβρίου του 2010, αναφέρεται χαρακτηριστικά πως το μέτρο θα ισχύσει μόνο για 10 ημέρες μετά την έκδοση της ΚΥΑ που θα ορίζει τις διαδικασίες.
Πρακτικά, λοιπόν, το μέτρο της απόσυρσης θα αρχίσει από τον Φεβρουάριο και όχι από τον Ιανουάριο του 2011 που αρχικά είχε υπολογιστεί.
Εν το μεταξύ, περίπου 1.000 ιδιοκτήτες παλαιών αυτοκινήτων έχουν ήδη οδηγήσει στα επίσημα μέλη της Εναλλακτικής Διαχείρισης Οχημάτων Ελλάδος τα παλιά οχήματά τους από τις αρχές του 2011 χωρίς να τους ενδιαφέρει το μέτρο της απόσυρσης, πράγμα που σημαίνει πως οι εν λόγο ιδιοκτήτες Ι.Χ. τα απέσυραν και δεν πρόκειται να τα αντικαταστήσουν.