“Σαρώνει” τα παρατημένα Ι.Χ. η Δημοτική Αστυνομία

Πάνω από 17 αυτοκίνητα, τα οποία μέχρι τώρα οι ιδιοκτήτες τους τα είχαν εγκαταλείψει σε δρόμους που βρίσκονται μέσα στην πόλη και περιμετρικά αυτής, έχουν απομακρυνθεί το τελευταίο διάστημα από τη Δημοτική Αστυνομία, γεγονός που είναι σημαντικό, αφού “καθαρίζει” το οδικό δίκτυο.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η Δημοτική Αστυνομία καταγράφει τους αριθμούς των πινακίδων ή των πλαισίων, και αμέσως μετά ζητά στοιχεία από το Υπουργείο Συγκοινωνιών και από το Τμήμα Τροχαίας, προκειμένου να εντοπίσει τους ιδιοκτήτες των οχημάτων, οι οποίοι όλο αυτό το διάστημα είχαν την… “κακή συνήθεια” να παρατούν τα αυτοκίνητά τους στους δρόμους, δημιουργώντας μια πολύ άσχημη εικόνα.
Μέχρι τώρα, έχουν βρεθεί 40 εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα, τα οποία βρίσκονται σε σημεία της πόλεως, καθώς και στο Γαϊτάνι. Συνεχίζεται, λοιπόν, η αναζήτηση των ιδιοκτητών τους, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να τ΄ απομακρύνουν.
Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία της απομάκρυνσης, θα δημιουργηθούν 50 θέσεις στάθμευσης, στοιχείο που είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό, αν αναλογιστεί κανείς το έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πόλη.
Σε περίπτωση που δεν εντοπιστούν, τελικά, οι ιδιοκτήτες, η διαδικασία που ακολουθείται είναι η εξής: Αρχικά, επικολλάται ειδικό υπηρεσιακό έγγραφο στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου. Αν περάσουν 15 ημέρες και δεν εμφανιστεί κανείς, τότε η Δημοτική Αστυνομία ενημερώνει, εγγράφως, το Τμήμα Ασφαλείας, προκειμένου να εξεταστεί αν το όχημα αυτό εμπλέκεται σε “περίεργες” υποθέσεις. Αν η απάντηση της Ασφάλειας είναι αρνητική, ακολούθως ο Δήμος Ζακυνθίων καλεί γερανό και τα αυτοκίνητα μεταφέρονται σε φυλασσόμενο χώρο.
Επειδή ορισμένοι ισχυρίζονται ότι τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα θα μπορούσαν να δοθούν για… “παλιοσίδερα” (δηλαδή, να κοπούν), επισημαίνουμε ότι αυτή η διαδικασία είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα, μιας και θα πρέπει να γίνει διαγωνισμός, ενώ είναι απαραίτητη και απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου.
Από ΄κει και πέρα, ας ελπίσουμε ότι αυτή η προσπάθεια της Δημοτικής Αστυνομίας θα συνεχιστεί, ούτως ώστε ν΄ αλλάξει η εικόνα της πόλης. Να σημειωθεί ότι… επόμενος στόχος είναι τα εγκαταλελειμμένα δίκυκλα.