Έρευνα αγοράς θα κάνουν τα ενοικιαζόμενα δωμάτια

Τριμελή Επιτροπή συνέστησε, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασής του, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων, ούτως ώστε να γίνει έρευνα για την αγορά κτηρίου, που θα στεγάσει τα γραφεία του κλάδου.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Άκης Τσιώλης, υπογράμμισε πως η Επιτροπή αποτελείται από τον ίδιο, τον Ανδρέα Κοτσώνη και τον Αντώνη Βυθούλκα, ενώ σε πρώτη φάση θα εξεταστούν οι διαθέσιμοι χώροι και στη συνέχεια θα αποφασιστεί από ποιά Τράπεζα θα εκταμιευθεί το δάνειο που απαιτείται για την αγορά του κτηρίου.
“Στην παρούσα φάση, στεγαζόμαστε σε έναν χώρο, που δεν είναι μεγάλος. Χωράει μόνο ένα γραφείο και έτσι δεν είναι εφικτό να κάνουμε όσα επιθυμούμε. Αποφασίσαμε, λοιπόν, να ψάξουμε για τη δική μας στέγη και γι΄ αυτόν το λόγο θα στραφούμε σε δανειοδότηση. Αρχικά, πάντως, θα βρούμε πρώτα το χώρο που θα μας ικανοποιεί και στη συνέχεια θα εξετάσουμε τους όρους μιας δανειοδότησης. Τονίζω ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να δαπανήσουμε πάνω από 100.000 ευρώ. Σε ό,τι έχει να κάνει με την αποπληρωμή του δανείου, αυτή είναι εξασφαλισμένη, αφού θα χρησιμοποιούνται τα χρήματα που δίνει τώρα το Επιμελητήριο (350 ευρώ, μηνιαίως), για την πληρωμή του ενοικίου μας. Σε περίπτωση που χρειαστούν επιπλέον χρήματα για τη δόση, αυτά θα τα βρούμε εμείς, ως Ομοσπονδία. Θεωρώ ότι είναι μια σημαντική κίνηση, η οποία θα μας λύσει πολλά προβλήματα” τόνισε ο κ. Τσιώλης.
Ακολούθως, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας τόνισε ότι θ΄ αναβαθμιστεί το “web site”, ούτως ώστε αυτό να είναι πιο ενημερωμένο και να παρέχει καλύτερες πληροφορίες προς τους “υποψήφιους” τουρίστες, ενώ πρόσθεσε ότι θα μειωθούν και ορισμένα μηνιαία κόστη, όπως είναι αυτό του τηλεφώνου, μέσω κάποιων οικονομικών προγραμμάτων από τον ΟΤΕ.
Σε ό,τι έχει να κάνει με τις τουριστικές εκθέσεις, ο κ. Τσιώλης υπογράμμισε πως τα μηνύματα που καταφθάνουν από τις προκρατήσεις είναι ενθαρρυντικά, όμως ξεκαθάρισε πως αν το επόμενο διάστημα υπάρξουν απεργιακές κινητοποιήσεις και συγκρούσεις των διαδηλωτών με τις αστυνομικές δυνάμεις, τότε οι τουρίστες δεν πρόκειται να πατήσουν το πόδι τους στην Ελλάδα, φοβούμενοι τα χειρότερα.
Ο κ. Τσιώλης, πάντως, κάλεσε τους συναδέλφους του να στέλνουν μηνύματα στους πελάτες τους, μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, και να τους καθησυχάζουν, επισημαίνοντας πως η Ζάκυνθος βρίσκεται μακριά από το κέντρο των συγκρούσεων.