Εκτός πόλης θέλουν την εφορία οι “Ποπολάροι”

Έγγραφο στον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, έστειλε το σωματείο των ατόμων με αναπηρίες “Οι Ποπολάροι”, ζητώντας τη μεταστέγαση της Εφορίας σε κτήριο που να είναι προσβάσιμο.
Οι “Ποπολάροι”, μάλιστα, προτείνουν το παλιό αεροδρόμιο, με τον πρόεδρο, Γιάννη Γρέκα, ν΄ αναφέρει (κατά τη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης Τύπου), ότι εφόσον πάει εκεί η συγκεκριμένη Υπηρεσία, τότε το κράτος θα εξοικονομήσει και χρήματα, αφού δεν θα καταβάλλει ενοίκιο.
Το έγγραφο προς τον κ. Παπακωνσταντίνου, έχει ως εξής:
“Σας ενημερώνουμε ότι από το 2007, το σωματείο μας με συντονισμένες και διεκδικητικές ενέργειες, προσπαθεί να ενημερώσει τα αρμόδια Υπουργεία, τους αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες (Νομαρχία, Κτηματική Υπηρεσία, Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, κ.λ.π.), για την τραγική και απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο κτήριο που στεγάζεται έως και σήμερα η ΔΟΥ Ζακύνθου, και συγκεκριμένα για την παντελή έλλειψη πρόσβασης στο κτήριο, που καθιστά την μετακίνηση και την εξυπηρέτηση ενός ατόμου με κινητικά προβλήματα και όχι μόνο, αδύνατη.
Παρά τις υποσχέσεις και τα αμέτρητα τηλεφωνήματα και έγγραφα, από και προς το σωματείο μας, δεν έχει γίνει τίποτα έως και σήμερα. Το αποτέλεσμα είναι να υπάρχουν χιλιάδες παράπονα από μέλη του σωματείου μας για την αβάσταχτη ταλαιπωρία, που υπόκεινται καθημερινά.
Το σωματείο μας, όλο αυτό το χρονικό διάστημα δεν έχει εφησυχάσει, αλλά συνεχίζει να ψάχνει λύσεις, που δεν μπορούν να βρουν οι αρμόδιοι φορείς και υπηρεσίες.
Αναλυτικότερα, κατόπιν επικοινωνίας με τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας στο νέο κρατικό αερολιμένα Ζακύνθου “Διονύσιος Σολωμός”, κ. Αλαμάνο, διαπιστώσαμε ότι το παλιό κτήριο του αερολιμένα, έκτασης 2.000 τετραγωνικών μέτρων, παραμένει ανεκμετάλλευτο. Συγκεκριμένα αν μεταφερθούν οι γεννήτριες, οι τηλεπικοινωνίες και ο μετερεωλογικός σταθμός σε διαθέσιμους χώρους στο νέο αερολιμένα, τότε το παλαιό κτήριο είναι υπεραρκετό για να φιλοξενήσει όχι μόνο την Υπηρεσία της ΔΟΥ Ζακύνθου, αλλά και άλλες Υπηρεσίες.
Αν αναλογιστούμε επίσης, αφενός την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας και αφετέρου το γεγονός ότι το απαράδεκτο κτήριο που στεγάζεται τώρα η υπηρεσία της ΔΟΥ Ζακύνθου, είναι μισθωμένο, γίνεται ξεκάθαρο ότι οι δεκάδες χιλιάδες ευρώ του ενοικίου ετησίως, μπορούν να διατεθούν στο να κατασκευαστούν και να διαμορφωθούν καινούρια γραφεία και χώροι, που θα καταστήσουν το κτήριο του παλιού αερολιμένα Ζακύνθου, σύγχρονο και προσβάσιμο.
Είναι άδικο και προκλητικό να κινδυνεύουν να περικοπούν συντάξεις και επιδόματα αναπήρων και από την άλλη να ξοδεύεται άσκοπα δημόσιο χρήμα.
Παρακαλούμε να λάβετε σοβαρά υπόψιν την πρότασή μας αυτή και να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε επιτέλους να επιλυθεί το τεράστιο αυτό ζήτημα” σημειώνεται.
Από ΄κει και πέρα, ο κ. Γρέκας γνωστοποίησε πως η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας θα γίνει τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου και ώρα 5 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο “Στράντα Μαρίνα” (ο χώρος προσφέρεται δωρεάν από τον ιδιοκτήτη, ενώ η πίτα θα είναι δωρεά του ζαχαροπλαστείου “Μάκης”). Ο πρόεδρος πρόσθεσε επίσης ότι υπάρχει ενδεχόμενο στην εκδήλωση να παραστούν και οι “Τραγουδιστάδες τση Ζάκυθος”.
Τέλος, ανέφερε ότι είναι έτοιμη η προμελέτη για το Ειδικό Σχολείο και ζήτησε τη συνδρομή του Αντιπεριφερειάρχη, Διονύση Μυλωνά, καθώς και του Δημάρχου Ζακύνθου, Στέλιου Μποζίκη, ούτως ώστε να γίνει άμεσα η οριστική μελέτη και να δοθεί λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα.



Τελευταία άρθρα