Πέρσι, για πρώτη φορά, είχαμε οργανώσει στο Σχολείο μας χριστουγεννιάτικο παζάρι.
Η προσπάθειά μας είχε επιτυχία κι έτσι πήραμε θάρρος για να την επαναλάβουμε και φέτος, σκοπεύοντας να την καθιερώσουμε σας έθιμο πια του Σχολείου μας!
Πριν από ένα περίπου μήνα αρχίσαμε, με πολύ κέφι και τη βοήθεια των δασκάλων μας, να ετοιμάζουμε στις τάξεις μας όμορφες χριστουγεννιάτικες κατασκευές, χρησιμοποιώντας απλά υλικά.
Θέλαμε το φετινό μας παζάρι να είναι πιο πλούσιο και καλλίτερα οργανωμένο.
Στη προσπάθειά μας θα συμμετείχε και ο Σύλλογος των γονέων μας, με ημερολόγια και χριστουγεννιάτικα στολίδια.
Καλέσαμε τους συγχωριανούς μας, βάζοντας πολύχρωμες αφίσες-προσκλήσεις στα πολυσύχναστα σημεία.
Όταν έφτασε η μέρα του παζαριού είχαμε αγωνία για το αν θ’ αρέσουν οι κατασκευές μας κι αν θα καταφέρουμε
να ξεπουλήσουμε.
Βέβαια σκεφτήκαμε «εμπορικά» και το παζάρι μας έγινε την ημέρα που ήλθαν οι γονείς μας για να πάρουν τη βαθμολογία μας.
Επομένως η «πελατεία» μας ήταν εξασφαλισμένη…
Χαρήκαμε, βλέποντας πολύ κόσμο να έρχεται και όχι μόνο τους γονείς μας.
Έτσι σύντομα καταφέραμε να πουλήσουμε όλες τις κατασκευές μας, μέσα σ’ ένα χαρούμενο χριστουγεννιάτικο κλίμα, με χαρούμενη μουσική, κίνηση και πολλές ευχές!
Συγκεντρώσαμε ένα αξιόλογο ποσό και μια αντιπροσωπεία συμμαθητών μας το παρέδωσε – όπως είχαμε αποφασίσει- στον κ. Πρόεδρο του Ο.Δ.Α.Ζ.
Ήταν πολύ σημαντική η επίσκεψή μας εκεί, γιατί νοιώσαμε ότι δίπλα μας υπάρχουν άνθρωποι, λιγότερο τυχεροί από εμάς, που έχουν απόλυτη ανάγκη βοήθειας.
Ο κ. Πρόεδρος και το Προσωπικό του Ιδρύματος μας δέχτηκαν με χαρά και μας ευχαρίστησαν για την απόφασή μας να διαθέσουμε στον Ο.Δ.Α.Ζ. το ποσό που συγκεντρώσαμε.
Χαρήκαμε πολύ γιατί, συμπτωματικά, συναντήσαμε κι άλλα παιδιά εκεί.
Ήταν από το 3ο Δημοτικό Σχολείο και είχαν έλθει για να πούνε τα κάλαντα στους ανήμπορους που ζουν στο Ίδρυμα.
Συγκινηθήκαμε πολύ από αυτή μας την επίσκεψη!
Είναι ίσως και ο βασικός λόγος που αποφασίσαμε να δημοσιοποιήσουμε αυτή μας την προσπάθεια, θέλοντας να υπενθυμίσουμε σε όλους τους συμπολίτες μας ότι πολύ – πολύ κοντά μας υπάρχουν άνθρωποι που, ιδιαίτερα αυτές τις γιορτινές ημέρες, έχουν ανάγκη τη βοήθειά μας (και δεν εννοούμε μόνο την οικονομική).
Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε όλους όσους μας βοήθησαν στην πραγματοποίηση αυτής της προσπάθειας και σας ευχόμαστε ολόψυχα «Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος!».
Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Μουζακίου.