Τους έκαναν μποναμά με πρόστιμα!

Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στο Δήμο Ζακυνθίων, αφού πέρα από το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι επί πέντε δεκαπενθήμερα και δεν έχουν πάρει ούτε το δώρο Χριστουγέννων, τώρα η δημοτική Αρχή τους καλεί να πληρώσουν και πρόστιμο ύψους από 500 έως 1.000 ευρώ, επειδή “τόλμησαν” να κάνουν επίσχεση εργασίας!
Το θέμα αυτό ανέδειξε ο πρώην πρόεδρος των εργαζομένων και πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης, Νίκος Μαρίνος, ο οποίος με ανακοίνωσή του καταγγέλλει τόσο τον Δήμαρχο, Διονύση Ακτύπη, όσο όμως και το Σύλλογο των Δημοτικών Υπαλλήλων, επειδή δεν έχει αντιδράσει με αυτά που συμβαίνουν.
“Καταγγέλλω την ανύπαρκτη απερχόμενη δημοτική Αρχή και το Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου Ζακυνθίων, για τη στάση τους στο θέμα της επί μακρόν μη καταβολής των δεδουλευμένων μας (πέντε δεκαπενθήμερα συν το δώρο χριστουγέννων).
Προβαίνω σε αυτή την καταγγελία, γιατί τόσο η απερχόμενη δημοτική Αρχή, όσο και ο Σύλλογος, αδιαφόρησαν και αδιαφορούν για τη δεινή οικονομική κατάσταση των συναδέλφων μας, οι οποίοι έχουν φτάσει σε αδιέξοδο και πολλοί δεν έχουν ούτε τα αναγκαία για επιβίωση.
Αντί να φροντίσουν για να βγούμε απ΄ αυτό το αδιέξοδο, εξαφανίστηκαν και στέλνουν πρόστιμα των 500 και 1.000 ευρώ σε όσους εργαζόμενους είχαν προβεί σε επίσχεση εργασίας για την καταβολή των δεδουλευμένων τους!
Ντροπή! Ελπίζω και εύχομαι στη θέση αυτή που βρίσκονται οι περισσότεροι των συναδέλφων, να μην έρθετε ποτέ” υπογραμμίζει ο κ. Μαρίνος.
Να προστεθεί πως σύμφωνα με το Νόμο, επίσχεση εργασίας έχουν δικαίωμα να κάνουν μόνο όσοι είναι αορίστου χρόνου, και όχι οι μόνιμοι. Οι τελευταίοι, όμως, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αυτή την ενέργεια, αφού δεν άντεχαν άλλο την κοροϊδία.
Τελικά, τώρα καλούνται να πληρώσουν τσουχτερά πρόστιμα. Τα χρήματα, μάλιστα, θα τους παρακρατηθούν από το μισθό.
Φαίνεται ότι η δημοτική Αρχή εφαρμόζει το Νόμο όπως τη βολεύει. Ναι, μεν, η επιβολή προστίμων για την επίσχεση εργασίας προκύπτει εκ της Νομοθεσίας, ωστόσο πρόστιμο για το γεγονός ότι 130 υπάλληλοι είναι απλήρωτοι εδώ και τρεις μήνες, ποιός θα πληρώσει; Δεν προβλέπεται από το Νόμο η καταβολή των μηνιαίων αποδοχών προς τους υπαλλήλους; Γιατί εφαρμόζονται διαφορετικά μέτρα και σταθμά; Λίγο φιλότιμο δεν βλάπτει!