Υπηρεσίες απαιτούν από τα λιμάνια τα κρουαζιερόπλοια

Συνάντηση με τους επαγγελματίες που εξυπηρετούν τον τουρισμό κρουαζιέρας πραγματοποίησε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης, ο οποίος ενημέρωσε τους επαγγελματίες για τις επαφές και τις συζητήσεις που είχε στο διεθνές συνέδριο Seatrade Med στη Γαλλία και έθεσε το πλαίσιο υπό το οποίο ζήτησε τις προτάσεις των επαγγελματιών για τις εξυπηρετήσεις στους λιμένες προσέγγισης, για τις χερσαίες δραστηριότητες και εκδρομές και για την στρατηγική στόχευση της αγοράς τουρισμού κρουαζιέρας.
Στη συνάντηση επισημάνθηκαν ανάγκες βελτίωσης των υπηρεσιών εξυπηρέτησης κρουαζιερόπλοιων και επιβατών σε διάφορους λιμένες της χώρας, για τις οποίες οι επαγγελματίες δεσμεύθηκαν να υποβάλλουν συγκεκριμένες προτάσεις.
Με αφορμή τη συνάντηση αυτά σαφώς και θα πρέπει να τεθεί επι τάπητος σοβαρά πλέον το γεγονός ότι η Ζάκυνθος δεν υποδέχεται πολλά κρουαζιερόπλοια, εξαιτίας του ότι δεν έχει κατάλληλη προβλήτα με συνέπεια η Νομαρχία να έχει πετάξει τρία εκατομμύρια ευρώ στη θάλασσα χωρίς να κάνει ένα λειτουργικό έργο και οι εταιρείες να μην βάζουν στο πρόγραμμά τους το νησί μας. Το έργο, λοιπόν, της προβλήτας είναι άμεσης προτεραιότητας και ευχόμαστε να μην “κοπεί” και αυτό, λόγω της οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει το κράτος.
Επίσης τονίστηκε από τον κ. Νικητιάδη το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της Κυβέρνησης, για την ανάπτυξη “home ports”, για τη βελτίωση και κατασκευή λιμενικών υποδομών καθώς και για την επέκταση της σεζόν της κρουαζιέρας και στους χειμερινούς μήνες.
Ο κ. Νικητιάδης επισήμανε ότι στη Γαλλία είχε συναντήσεις με επιχειρηματίες που έχουν ενδιαφέρον για επενδυτική δραστηριότητα σε κατασκευή λιμενικών υποδομών, και ζήτησε συγκεκριμένες προτάσεις από τους επαγγελματίες για προτεινόμενους λιμένες, υφιστάμενους ή καινούργιους.