Τους έκλεψαν χρήματα και χρυσαφικά

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι κλοπές σε όλη τη Ζάκυνθο, με τους δράστες να “μπουκάρουν” μέσα σε καταστήματα και σπίτια, αρπάζοντας ό,τι βρουν μπροστά τους.
Τα μέχρι τώρα στοιχεία, δείχνουν ξεκάθαρα ότι οι κλέφτες δε διστάζουν να μπαίνουν στα σπίτια ακόμη και τις πρωϊνές ώρες!
Το τελευταίο 24ωρο έγιναν δύο κλοπές. Η μία σε σπίτι στην πόλη και η άλλη σε οικία στο Βανάτο.
Στην πρώτη περίπτωση (το σπίτι βρίσκεται στην οδό Κολοκοτρώνη), οι δράστες παραβίασαν την πόρτα και αφαίρεσαν 1.000 ευρώ, καθώς και χρυσαφικά, η αξία των οποίων δεν έχει υπολογιστεί ακόμη.
Ο ιδιοκτήτης της οικίας θεωρεί πως η κλοπή έγινε από τις 8 το πρωί και ύστερα, ενώ ο ίδιος απουσίαζε από το σπίτι του.
Στη δεύτερη περίπτωση, άγνωστοι έσπασαν το παράθυρο του υπνοδωματίου και έκλεψαν 4.000 ευρώ, χρυσαφικά αξίας 5.000 ευρώ, ένα κοστούμι, μπουφάν και ρούχα.
Και τα δύο περιστατικά, τα οποία ήρθαν να προστεθούν στα δεκάδες συμβάντα των προηγούμενων ημερών, καταγγέλθηκαν στην Αστυνομία και διεξάγεται έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών.
Μέχρι στιγμής, δεν έχουν βρεθεί οι διαρρήκτες και υπάρχει πιθανότητα να πρόκειται για “σπείρα”.
Το ανησυχητικό της όλης υπόθεσης, είναι πως οι κλέφτες δε δρουν μόνο σε απομακρυσμένες περιοχές, αλλά αναπτύσσουν την παράνομη δράση τους και στην πόλη, όπου η παρουσία της Αστυνομίας είναι πιο έντονη.
Οι πολίτες θα πρέπει να πάρουν μέτρα προστασίας, όπως είναι το να μην αφήνουν τις πόρτες τους ανοιχτές και τα παράθυρα ανασφάλιστα, προκειμένου να αποφύγουν… “επισκέψεις” από επίδοξους δράστες.Τελευταία άρθρα