Ένστολες διαμαρτυρίες για τους απανωτούς φόρους

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν, χθες το απόγευμα, τα σώματα ασφαλείας, με τους αστυνομικούς, τους πυροσβέστες και τους λιμενικούς, να διαμαρτύρονται έντονα για τις περικοπές που γίνονται και στο δικό τους εισόδημα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι πυροσβέστες χάνουν 5.000 ευρώ περίπου, οι λιμενικοί γύρω στις 4.000 ευρώ, ενώ οι αστυνομικοί 3.500 ευρώ, ετησίως. Μεγαλύτερα ποσά χάνουν όσοι είναι υψηλόβαθμοι, ενώ ο νέος προϋπολογισμός του 2011, προβλέπει περαιτέρω μείωση των αποδοχών, κάτι που σημαίνει ότι οι προαναφερόμενοι αριθμοί θα αυξηθούν!
Στις 4.30 χθες το απόγευμα, λοιπόν, οι συνδικαλιστές των τριών σωμάτων ασφαλείας, συγκεντρώθηκαν στην παλιά Βουλή και έκαναν πορεία προς το Σύνταγμα, ζητώντας πίσω τα χρήματα που τους πήραν.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ζακύνθου, Δημήτρης Πόπορης, ανέφερε στην εφημερίδα μας ότι έχει διαμορφωθεί μια πολύ δύσκολη κατάσταση για τους αστυνομικούς, αφού η μείωση αποδοχών και η ταυτόχρονη “έκρηξη” της ακρίβειας, έχει σαν αποτέλεσμα να μην μπορούν να τα βγάλουν πέρα οι συνάδελφοί του.
“Πληροφορούμαστε ότι για το 2011, θέλουν να κάνουν επιπλέον περικοπές 300 εκ. ευρώ στην Ελληνική Αστυνομία. Αυτό σημαίνει ότι ένας αστυφύλακας θα χάσει άλλα 200 ευρώ από το μηνιαίο εισόδημά του. Αν προσθέσει κανείς και τα 200 ευρώ που έχει ήδη απωλέσει, τότε αντιλαμβάνεται πως οι μισθοί μας δεν επαρκούν ούτε για τις στοιχειώδεις ανάγκες. Όπως είναι φυσικό, το πρόβλημα μεγενθύνεται για όσους από τους συναδέλφους μας έχουν οικογένειες. Υπάρχουν αρκετοί που έχουν τρία και τέσσερα παιδιά. Η πολιτεία θα πρέπει να επανεξετάσει τα όσα σχεδιάζει, διότι δεν αντέχουμε άλλες μειώσεις” υπογράμμισε ο κ. Πόπορης.
Να προστεθεί ότι οι αστυνομικοί, οι πυροσβέστες και οι λιμενικοί, δεν έχουν δικαίωμα να κάνουν απεργία, δεδομένου ότι τα καθήκοντά τους αφορούν τη δημόσια ασφάλεια της χώρας μας.
Όπως και να ΄χει, όλα δείχνουν πως οι μειώσεις μισθών δεν πρόκειται να σταματήσουν, γεγονός που θα οδηγήσει σε εξαθλίωση όχι μόνο τους εργαζόμενους στα σώματα ασφαλείας, αλλά και όλους τους υπόλοιπους, που δουλεύουν είτε στο δημόσιο, είτε στον ιδιωτικό τομέα.
Δυστυχώς, η Κυβέρνηση δεν έχει αντιληφθεί (πιθανώς να κάνει πως δεν καταλαβαίνει), ότι όσο πετσοκόβει τους μισθούς, η αγοραστική δύναμη των πολιτών φτάνει στο κατώτερο σημείο, με αποτέλεσμα να… “νεκρώνουν” τα πάντα και έτσι το κράτος δεν εισπράττει από πουθενά.Τελευταία άρθρα