Εναντιώνονται στον εργασιακό μεσαίωνα της Κυβέρνησης

Απεργιακή συγκέντρωση στη Νομαρχία και πορεία στους δρόμους της πόλης, έχουν προγραμματίσει για σήμερα οι εργαζόμενοι στους Δήμους, στο Νοσοκομείο, στα σχολεία, και στο Σύνδεσμο Ύδρευσης.
Οι κ.κ. Νίκος Κορφιάτης (πρόεδρος υπαλλήλων ΟΤΑ), Νίκος Μουζάκης (εκπρόσωπος εργαζομένων στην Ύδρευση), Νίκος Φαραός (μέλος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών), Βαγγέλης Τσώλας (πρόεδρος εργαζομένων στο Νοσοκομείο), Διονύσης Καλαμάκης (εκπρόσωπος της “Κίνησης” των καθηγητών), Διονύσης Συνετός (αντιπρόεδρος εργαζομένων Δήμου Ζακυνθίων), καθώς και ο Νίκος Ποταμίτης (πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών), παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου χθες, κατά τη διάρκεια της οποίας περιέγραψαν με μελανά χρώματα τα όσα βιώνουν από την περικοπή των μισθών και κάλεσαν όλον τον κόσμο να εναντιωθεί στα αντιλαϊκά και βάρβαρα μέτρα που προωθεί η Κυβέρνηση.
Ο κ. Ποταμίτης έκανε λόγο για εκρηκτική κατάσταση στον εργασιακό τομέα και πρόσθεσε πως καταρρέουν όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Ο κ. Κορφιάτης χαρακτήρισε ύπουλη και άδικη την επίθεση που κάνει η Κυβέρνηση. Παράλληλα, δήλωσε πως το μνημόνιο είναι ένα ανοσιούργημα, αφού μείωσε κατά 25% τους μισθούς και έκοψε τα δώρα και τα επιδόματα.
Ο κ. Συνετός σημείωσε ότι τα μέτρα αυτά είναι πρωτοφανή και ληστρικά, ενώ ο κ. Μουζάκης υπογράμμισε πως για το μόνο που ενδιαφέρεται η Κυβέρνηση είναι να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της Τρόϊκας σε βάρος του λαού.
Ο κ. Καλαμάκης τόνισε πως η καθημερινότητα των εργαζομένων γίνεται κόλαση και πρόσθεσε πως οι Έλληνες είναι έρμαιο των δανειστών.
Ο κ. Φαραός κάλεσε και τους γονείς των μαθητών στη σημερινή απεργία (η συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 το πρωί, έξω από τη Νομαρχία), ενώ ανέφερε πως αυτή η κινητοποίηση δεν έχει επετειακό χαρακτήρα, μιας και δε γίνεται για την αύξηση των μισθών, αλλά για την επιβίωση των εργαζομένων.
Αίσθηση, πάντως, προκάλεσε μια δήλωσή του, η οποία αφορούσε το Εργατικό Κέντρο: “Εμείς, ζητήσαμε από το Εργατικό Κέντρο να γίνει αυτή τη φορά μια κοινή απεργιακή συγκέντρωση. Ωστόσο, δεν μας απάντησαν καν. Τις προηγούμενες φορές, δε, που είχαμε ζητήσει κάτι αντίστοιχο, μας έλεγαν ότι κάνουν κινητοποίηση και αν θέλουμε ας πάμε. Πρέπει να ακυρωθούν αυτές οι διαχωριστικές γραμμές. Δεν είναι ώρα για να βάλουμε στο προσκήνιο τις διαφορές μας.Υπάρχει κοινό ταξικό συμφέρον” ανέφερε ο κ. Φαραός.
Τέλος, ο κ. Τσώλας υποστήριξε πως εξαιτίας των περικοπών, αρκετοί συνάδελφοί του δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε το ρεύμα τους, ενώ τόνισε πως οι μειώσεις μισθών αφορούν όλους, συνεπώς χρειάζεται κοινός αγώνας.Τελευταία άρθρα