Με λαμπρότητα και κατάνυξη οι εορτές για τον Άγιο Διονύσιο

Με ευλάβεια και μεγαλοπρέπεια ξεκινά την Πέμπτη ο τριήμερος εορτασμός για τον Προστάτη και Πολιούχο του νησιού μας, Άγιο Διονύσιο. Στις 16 Δεκεμβρίου, στις 5 το απόγευμα, θα γίνει η Επίσημη Κάθοδος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Ζακύνθου από την Ιερά Μονή στον Ιερό Ναό και θα ακολουθήσει Δοξολογία με Περιφορά του Σεπτού Λειψάνου του Αγίου Διονυσίου μέσα στο Ναό.
Αμέσως μετά θα τελεστεί Μέγας Εσπερινός.
Στις 17 Δεκεμβρίου, κυριώνυμο ημέρα της εορτής, στις 7.30 το πρωί, θα αρχίσει η Ακολουθία του Όρθρου και στις 8.30 θα τελεστεί η Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία.
Την ίδια ημέρα, στις 11 το πρωί, θα γίνει η Επίσημη Λιτάνευση του Σεπτού Λειψάνου στην πόλη.
Στις 19 Δεκεμβρίου, στις 8.30 το πρωί, θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια, στις 11, Δοξολογία με Περιφορά του Σεπτού Λειψάνου του Αγίου Διονυσίου μέσα στο ναό και εναπόθεσή Του στην Ιερά Λάρνακα.

Μέτρα οδικής κυκλοφορίας
Απαγορεύεται, στις 17 Δεκεμβρίου, από τις 6 π.μ. έως τις 2 μ.μ., η στάθμευση κάθε τροχοφόρου οχήματος στα παρακάτω οδικά τμήματα και από τις δύο πλευρές:
Οδός Βουλγάρεως από τη συμβολή της με την οδό Μονής Στροφάδων, μέχρι τη συμβολή της με την οδό Πατριάρχου Βαρθολομαίου Β, οδός Πατριάρχου Βαρθολομαίου Β από τη συμβολή της με την οδό Βουλγάρεως μέχρι την οδό Λομβάρδου, οδός Αγίου Διονυσίου, οδός Ευγενίδου, οδός Φωσκόλου, οδός Ελ. Βενιζέλου, οδός Β. Γεωργίου, πλατεία Σολωμού, Λ. Δημοκρατίας, Πλατεία Αγ. Μάρκου, οδός 21ης Μαΐου, οδός Αλ. Ρώμα, οδός Ταβουλάρη, Πλατεία Αγ. Παύλου, οδός Κάλβου από τη συμβολή της με την οδό Λογοθετών μέχρι τη συμβολή της με την οδό Καντούνη, οδός Καντούνη από τη συμβολή της με την οδό Κάλβου μέχρι τη διασταύρωσή της με την οδό Λισγαρά, οδός Δοξαράδων από τη συμβολή της μετά της οδού Λισγαρά μέχρι τη διασταύρωσή της μετά της οδού Αγίου Διονυσίου, οδός Αγίου Διονυσίου.Τελευταία άρθρα