Εσπερίδα για το παρόν και το μέλλον της εκπαίδευσης

Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Μουσικού Γυμνασίου συγκεντρώθηκαν, χθες το απόγευμα, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές του νησιού μας, προκειμένου να συζητήσουν για το παρόν και το μέλλον της εκπαίδευσης στις σημερινές συνθήκες.
Όπως είναι γνωστό, υπάρχουν αρκετά προβλήματα, τα οποία αφορούν, κυρίως, τις περικοπές των μισθών και την έλλειψη εκπαιδευτικού προσωπικού στα σχολεία.
Είναι χαρακτηριστικό πως οι εκπαιδευτικοί που πληρώνονται από τα προγράμματα ΕΣΠΑ, δεν έχουν πάρει ακόμη ούτε ένα ευρώ!
Δυστυχώς, η Κυβέρνηση προωθεί την ιδιωτικοποίηση και της Παιδείας, γεγονός που εφόσον συμβεί θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα για τη νεολαία.
Στο πρώτο μέρος απηύθυναν χαιρετισμό στελέχη διοίκησης της εκπαίδευσης, και έγιναν ομιλίες εκπαιδευτικών που εκπροσωπούν όλες τις βαθμίδες καθώς και του πανεπιστημιακού Δ. Κουρής.
Μετά από ολιγόλεπτο διάλειμμα ακολούθησε το β΄ μέρος όπου θα γίνουν παρεμβάσεις τοποθετήσεις συζήτηση, ώστε να εκφραστούν οι συμμετέχοντες.
Επί της ουσίας η ΕΛΜΕ Ζακύνθου, υλοποίησε την απόφαση της Γενικής της Συνέλευσης αποστέλλοντας ανοικτή πρόσκληση προς τους εκπαιδευτικούς Φορείς για τη πραγματοποίηση μιας ενημερωτικής εκδήλωσης γύρω από τα τρέχοντα εκπαιδευτικά θέματα.
Συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του Διονύση Καλαμάκη και του Λουκά Ιωσηφίδη από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, του Αλέξανδρου Βαλλή από την Πρωτοβάθμια, του Διευθυντή του ΙΕΚ Κώστα Καποδίστρια, των καθηγητών του ΤΕΙ Διονύση Κουλουριώτη και Τάσου Καλημέρη και του Πανεπιστημιακού Μίμη Κουρή.
Η επιτροπή συνδιοργάνωσης προσβλέπει στην συνέχιση αυτής της προσπάθειας σύνδεσης και επικοινωνίας μεταξύ όλων των εκπαιδευτικών και της τοπικής κοινωνίας.Τελευταία άρθρα