Αίολες υποσχέσεις στους εργαζόμενους της Ύδρευσης

Σε απόγνωση έχουν οδηγηθεί οι εργαζόμενοι του Συνδέσμου Ύδρευσης, αφού εδώ και τρεις μήνες παραμένουν απλήρωτοι, με αποτέλεσμα να μην έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν ούτε τις βασικές τους ανάγκες.
Παρά τις υποσχέσεις που τους έδωσαν οι έξι Δήμαρχοι όλο αυτό το διάστημα, εντούτοις αποδείχτηκε πως αυτές ήταν αίολες και έτσι επιδεινώθηκαν τα προβλήματα και η τραγική κατάσταση, στην οποία βρίσκεται ο Σύνδεσμος.
Χθες το μεσημέρι, οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στη δεξαμενή της Μπόχαλης, προκειμένου να συζητήσουν και να βρουν λύση.
Διαπίστωσαν, όμως, ότι με το να επαναλαμβάνουν τα ίδια και τα ίδια, δεν βγαίνει τίποτα. Αποφάσισαν, λοιπόν, να… “κατηφορίσουν” προς το Δήμο Ζακυνθίων, ούτως ώστε να συναντηθούν με τον νέο Δήμαρχο, Στέλιο Μποζίκη.
Πράγματι, η συνάντηση αυτή έγινε, παρουσία και του προέδρου του Συνδέσμου, Παναγιώτη Αβράμη.
Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων και αντιπρόεδρος των υπαλλήλων όλων των ΟΤΑ, Νίκος Μουζάκης, δήλωσε πως έρχονται… “μαύρα” Χριστούγεννα.
“Έχουμε συναντηθεί, κατ΄ επανάληψη, με όλους τους Δημάρχους του νησιού, όμως οι συμφωνίες που είχαμε κάνει δεν τηρήθηκαν. Είμαστε απλήρωτοι από τον περασμένο Οκτώβριο, ενώ για τρίτη συνεχόμενη χρονιά δεν πρόκειται να πάρουμε ούτε το δώρο των Χριστουγέννων. Στον κάθε εργαζόμενο οφείλονται από 4.000 έως 5.000 ευρώ. Ο κ. Μποζίκης μας είπε ότι στηρίζεται στο λόγο που του έδωσε ο Δήμαρχος Αρτεμισίων, Αντώνης Αντίοχος, ο οποίος ανέφερε ότι θα καταβάλλει 30.000 ευρώ. Παράλληλα, ο νέος Δήμαρχος Ζακύνθου υποστήριξε ότι μόλις πάρει τη ΣΑΤΑ του Δήμου Αρκαδίων, θα δώσει και αυτός ένα ποσό (15 με 20 χιλιάδες ευρώ). Υπόσχεση για καταβολή χρημάτων υπάρχει και από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΖ, Μπάμπη Μαυρία, όμως δεν έχει πει τίποτα για το πόσα λεφτά μπορεί να δώσει. Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, τα προαναφερόμενα ποσά δεν επαρκούν για την πληρωμή των τριών μηνών. Επομένως, έρχονται… “μαύρα” Χριστούγεννα για εμάς. Παρόλα αυτά, δε χάνουμε την αισιοδοξία και την ελπίδα μας. Θεωρούμε ότι, έστω και την τελευταία στιγμή, θα βρεθεί κάποια λύση. Επισημαίνω ότι δεν έχουμε άλλα περιθώρια. Θα περιμένουμε λίγες ημέρες για να δούμε αν θα τηρηθούν οι νέες υποσχέσεις και σε περίπτωση που δε γίνει κάτι τέτοιο, τότε τη Δευτέρα θα συγκεντρωθούμε ξανά για να δούμε τί θα πράξουμε. Τα περιθώρια υπομονής μας έχουν τελειώσει” τόνισε ο κ. Μουζάκης.
Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, πάλι ο Δήμος Αρτεμισίων είναι αυτός που θα βγάλει το… “φίδι από την τρύπα”, όπως, εξάλλου, συμβαίνει τα τελευταία χρόνια. Ο μόνος τρόπος για να δοθεί μια λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα, είναι η είσπραξη των τελών ύδρευσης να μη γίνεται από τους Δήμους, αλλά απευθείας από τον Σύνδεσμο, προκειμένου να μην υπάρχουν… “μεσάζοντες”.
Όλα δείχνουν πως από την 1/1/2011 θα συσταθεί ένας φορέας ύδρευσης και αποχέτευσης, συνεπώς αναμένεται να βελτιωθεί η κατάσταση.Τελευταία άρθρα