Απογοητευμένοι οι επαγγελματίες του Βασιλικού από την Υπουργό ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ

Με την Υπουργό Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη, θέλουν να συναντηθούν οι επαγγελματίες του Βασιλικού, προκειμένου να της θέσουν μια σειρά από προβλήματα που τους έχει δημιουργήσει το Προεδρικό Διάταγμα.
Δυστυχώς, όμως η κ. Μπιρμπίλη δεν έχει απαντήσει στις απανωτές ενοχλήσεις του Βουλευτή, Δημήτρη Βαρβαρίγου, σχετικά με το θέμα αυτό και όλα δείχνουν ότι η συγκεκριμένη… “τακτική” θα συνεχιστεί από την πλευρά της Υπουργού.
Ο Σύλλογος των Επαγγελματιών της περιοχής, είναι γνωστό ότι ζητά την τροποποίηση του Προεδρικού Διατάγματος, ένα αίτημα το οποίο είναι χρόνιο, όμως καμία κυβέρνηση (ούτε “γαλάζια”, ούτε “πράσινη”), δεν έχει ασχοληθεί με το σοβαρό αυτό θέμα.
Μιλώντας στην “Ημέρα”, ο αντιπρόεδρος των επαγγελματιών, Νίκος Βαρδακαστάνης, εξέφρασε την απογοήτευση των κατοίκων για τη χρόνια δέσμευση της περιουσίας τους, καθώς και για το γεγονός των περιορισμών που επιβάλλει το Πάρκο, κάτι, βεβαίως, που οφείλεται στο Προεδρικό Διάταγμα.
Παράλληλα, καυτηρίασε την αρνητική στάση που κρατά η κ. Μπιρμπίλη και γνωστοποίησε πως πριν από μερικές ημέρες έγινε συνάντηση με τον νέο Δήμαρχο Ζακύνθου, Στέλιο Μποζίκη, ο οποίος τους πρότεινε να γίνει μια περιβαλλοντική μελέτη, η οποία θα αναφέρει επ΄ ακριβώς τις τροποποιήσεις που πρέπει να λάβουν χώρα στο Προεδρικό Διάταγμα.
“Συμφωνούμε απόλυτα με τον κ. Μποζίκη για την περιβαλλοντική μελέτη και περιμένουμε από το Δήμο να χρηματοδοτήσει αυτή την ενέργεια και να σταθεί αρωγός. Από ΄κει και πέρα, έχουμε ζητήσει συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη, Διονύση Μυλωνά, καθώς και με τον Περιφερειάρχη, Σπύρο Σπύρου, ο οποίος τις επόμενες ημέρες θα βρίσκεται στη Ζάκυνθο. Πέρα από την τροποποίηση του Π.Δ., κύριοι στόχοι του Συλλόγου μας είναι η υδροδότηση, η πεζή καθαριότητα, η αποκομιδή των απορριμμάτων, το Πολυδύναμο Κέντρο, η ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους, καθώς και ο φωτισμός” ανέφερε ο κ. Βαρδακαστάνης.Τελευταία άρθρα