Ανυποχώρητοι οι μηχανικοί για τη Νομαρχία

Συνάντηση με τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Ζακύνθου, Στέλιο Μποζίκη, είχε, χθες το μεσημέρι, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ζακυνθίων, το Τεχνικό Επιμελητήριο, το οποίο ζητά να μη γίνει η μεταφορά της Πολεοδομίας και των Τεχνικών Υπηρεσιών στο Βανάτο, αλλά να στεγαστούν στο κτήριο της Νομαρχίας.
Οι μηχανικοί επανέλαβαν ότι τα γραφεία τους βρίσκονται στη χώρα, συνεπώς είναι πολύ δύσκολο γι΄ αυτούς να τα παρατούν και να πηγαίνουν στο Βανάτο για να βγάλουν μια άδεια.
Ο κ. Μποζίκης υποστήριξε ότι δεν υπάρχει άλλο κτήριο που να πληροί τις απαιτούμενες προδιαγραφές και τους κάλεσε να δεχτούν την πρότασή του για το Δημαρχείο Αρκαδίων.
Ο κλάδος, όμως, φαίνεται ότι είναι ανυποχώρητος, με αποτέλεσμα να παραμένει το αδιέξοδο. Όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει μια επικοινωνία με τον Αντιπεριφερειάρχη, Διονύση Μυλωνά, προκειμένου να εξεταστεί το κατά πόσον θα “περισσέψουν” χώροι στη Νομαρχία, προκειμένου να στεγαστούν εκεί οι Τεχνικές Υπηρεσίες και η Πολεοδομία.
Ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου, Βαγγέλης Αρβανιτάκης, δήλωσε ότι συμφωνήθηκε να διεκδικηθεί ο τελευταίος όροφος της Νομαρχίας, σημειώνοντας ότι εφόσον αποδεχτεί το αίτημα αυτό η Περιφέρεια, τότε η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης θα πάει στο Βανάτο.
Τα πράγματα, πάντως, δεν είναι τόσο εύκολα. Υπάρχουν υπηρεσίες της Νομαρχίας, όπως η ΝΕΛΕ, που στεγάζονται σε κτήρια, τα οποία είναι νοικιασμένα. Στα πλαίσια των περικοπών, λοιπόν, που θα γίνουν για την εξοικονόμηση χρημάτων, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι αυτές οι υπηρεσίες θα στεγαστούν στη Νομαρχία, επομένως οι χώροι θα καλυφθούν.
Με βάση αυτά τα δεδομένα, η λύση της Νομαρχίας είναι ανέφικτη. Αίσθηση, πάντως, προκάλεσε και η χθεσινή τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου από 1/1/2011 και μηχανικού, Διονύση Κυβετού (οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτός θα είναι υπεύθυνος για την Πολεοδομία και τις Τεχνικές Υπηρεσίες), ο οποίος άσκησε κριτική στους συναδέλφους του, λέγοντας ότι “θα περίμενα από τους μηχανικούς να αναδείξουν θέματα, όπως είναι τα σχέδια πόλης, η κατεδάφιση του κτηρίου Βούρτση, η δεύτερη γέφυρα του Αγίου Χαραλάμπους και η στέγαση σε κατάλληλο χώρο του αρχείου της Πολεοδομίας. Δυστυχώς, όμως, ασχολούνται με το πού θα μεταφερθούν η Πολεοδομία και οι Τεχνικές Υπηρεσίες, ένα ζήτημα το οποίο είναι δευτερευούσης σημασίας”.Τελευταία άρθρα