“Σαμποτάρουν” την έλευση καρδιολόγου στο νησί

Δεν υπάρχουν εξελίξεις σε ό,τι έχει να κάνει με την έλευση μόνιμου καρδιολόγου στο Νοσοκομείο του νησιού μας, αφού πέρα από τις δυσκολίες που υπάρχουν για την κάλυψη της θέσης, φαίνεται και ότι κάποιοι “σαμποτάρουν” αυτό το θέμα, παρουσιάζοντας μια πολύ άσχημη εικόνα σε όσους εκδηλώνουν ενδιαφέρον για να έρθουν στη Ζάκυνθο.
Ο Βουλευτής, Δημήτρης Βαρβαρίγος, άφησε σχετικά υπονοούμενα για εκείνους που λειτουργούν παρασκηνιακά, γεγονός που αποδεικνύει πως ορισμένοι δεν υπολογίζουν τίποτα και κανέναν μπροστά στα συμφέροντά τους.
Ερωτηθείς για το συγκεκριμένο θέμα, ο Διοικητής του Νοσοκομείου, Γιάννης Κομιώτης, υπογράμμισε πως δε γνωρίζει κάτι, όμως πρόσθεσε ότι ο Βουλευτής ενδεχομένως να έχει ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας.
“Είναι γεγονός ότι στην καρδιολογική κλινική υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα. Ο κ. Στραβοπόδης έχει μείνει μόνος του και πολλές φορές ξεπερνά τα όρια της αντοχής του. Αυτές τις ημέρες βρίσκεται σε άδεια και έτσι τα περιστατικά καλύπτονται από την Παθολογική Κλινική, ενώ τα βαριά συμβάντα διακομίζονται σε άλλα Νοσοκομεία. Έχουμε κάνει έναν πολύ μεγάλο αγώνα για να έρθει και δεύτερος γιατρός. Έλαβαν χώρα έγγραφες παρεμβάσεις μας προς το Υπουργείο Υγείας, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη και σχετικοί διαγωνισμοί. Έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από γιατρούς για τις θέσεις του Επιμελητή Α΄ και Επιμελητή Β’. Ο ένας από αυτούς, μάλιστα, με επισκέφθηκε στο γραφείο μου και ήταν θετικός στο ενδεχόμενο να έρθει στη Ζάκυνθο. Θεωρώ ότι θα υπάρξει αίσιο τέλος, όμως δεν μπορώ να δεσμευτώ για κάτι περισσότερο αυτή τη στιγμή. Ευελπιστώ ότι η θέση θα καλυφθεί. Σε ό,τι έχει να κάνει με τους ισχυρισμούς του κ. Βαρβαρίγου, πιστεύω ότι έχει κάποιες πληροφορίες, οι οποίες ενδεχομένως να προέρχονται από το Υπουργείο Υγείας. Προσωπικά, πάντως, δεν γνωρίζω κάτι και έτσι δεν μπορώ να μιλήσω για ανθρώπους που λειτουργούν στο παρασκήνιο. Αν συμβαίνει, πάντως, αυτό που λέει ο Βουλευτής, τότε έχουμε έναν ακόμη αρνητικό παράγοντα, που δυσκολεύει την πρόσληψη του καρδιολόγου. Το να παρουσιάζουμε μια κακή εικόνα για το Νοσοκομείο Ζακύνθου, δεν βοηθάμε στη βελτίωση της κατάστασης. Είναι σαφές ότι υπάρχουν προβλήματα, όμως δεν θα πρέπει να απαξιώνονται οι υψηλές υπηρεσίες που προσφέρει το ανθρώπινο δυναμικό” ανέφερε ο κ. Κομιώτης.
Εν τω μεταξύ, ο Διοικητής του Νοσοκομείου ανακοίνωσε πληθώρα προσλήψεων, τονίζοντας πως μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους θα αναλάβουν καθήκοντα στο Νοσοκομείο 34 άτομα.
“Μια θετική εξέλιξη είναι ότι αύριο θα ορκιστούν τα πρώτα 12 άτομα, που αποτελούν παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Προέρχονται από την προκήρυξη 7Κ και είναι Τ.Ε. Από ΄κει και πέρα, έως τις 31 Δεκεμβρίου θα έρθουν 22 ακόμη άτομα και έτσι θα έχουμε συνολικά 34 νέους εργαζόμενους. Ταυτόχρονα, έχουμε λύσει το πρόβλημα που υπήρχε με τη μονάδα του τεχνητού νεφρού, ενώ θα γίνουν αποσπάσεις προσωπικού στο Πολυδύναμο Ιατρείο Βολιμών και στο Κέντρο Υγείας Κατασταρίου, προκειμένου να αναβαθμιστεί η λειτουργία τους. Εντός των ημερών θα έχουμε και δεύτερο πνευμονολόγο, τέταρτο αναισθησιολόγο και έναν ακόμη παιδίατρο. Πρόθεσή μας, δε, είναι μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου να επαναλειτουργήσει η Πνευμονολογική Κλινική, η οποία είχε συγχωνευτεί με την Παθολογική” σημείωσε ο Διοικητής του Νοσοκομείου.Τελευταία άρθρα