Οι εκπαιδευτικοί συνδιαμορφώνουν άποψη για την παιδεία

Εσπερίδα με θέμα “Εκπαίδευση: Παρόν και μέλλον στις σημερινές συνθήκες” συνδιοργανώνουν την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010, στις 6μμ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσικού Σχολείου, οι εκπαιδευτικοί του νησιού μας.
Στο πρώτο μέρος (6:00μμ έως 7:30μμ) θα απευθύνουν χαιρετισμό στελέχη διοίκησης της εκπαίδευσης, θα γίνουν οι προγραμματισμένες ομιλίες εκπαιδευτικών που εκπροσωπούν όλες τις βαθμίδες καθώς και ο προσκεκλημένος πανεπιστημιακός Δ. Κουρής.
Μετά από ολιγόλεπτο διάλειμμα θα ακολουθήσει το β΄ μέρος όπου θα γίνουν παρεμβάσεις τοποθετήσεις συζήτηση, ώστε να εκφραστούν οι συμμετέχοντες.
Επί της ουσίας η ΕΛΜΕ Ζακύνθου, υλοποίησε την απόφαση της Γενικής της Συνέλευσης αποστέλλοντας ανοικτή πρόσκληση προς τους εκπαιδευτικούς Φορείς για τη πραγματοποίηση μιας ενημερωτικής εκδήλωσης γύρω από τα τρέχοντα εκπαιδευτικά θέματα.
Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου και επαναλήφθηκε την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου με τη συμμετοχή του Διονύση Καλαμάκη και του Λουκά Ιωσηφίδη από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, του Αλέξανδρου Βαλλή από την Πρωτοβάθμια, του Διευθυντή του ΙΕΚ Κώστα Καποδίστρια, των καθηγητών του ΤΕΙ Διονύση Κουλουριώτη και Τάσου Καλημέρη και του Πανεπιστημιακού Μίμη Κουρή.
Η επιτροπή συνδιοργάνωσης προσβλέπει στην συνέχιση αυτής της προσπάθειας σύνδεσης και επικοινωνίας μεταξύ όλων των εκπαιδευτικών και της τοπικής κοινωνίας. Προς αυτήν την κατεύθυνση θα εκδοθεί δελτίο τύπου ενημερωτικό για τους προβληματισμούς και τα συμπεράσματα της εσπερίδας, το οποίο θα αποτελέσει τη βάση-έναυσμα για παρόμοιες εκδηλώσεις που πιστεύουμε ότι θα ακολουθήσουν με ευρύτερη συμμετοχή.
Καλούνται όλοι οι εκπαιδευτικοί, ως διδάσκοντες και διδασκόμενοι ταυτόχρονα, να συνδράμουν με τη συμμετοχή τους στην συν-δια-μόρφωση μιας άποψης-πρότασης αντιμετώπισης της σημερινής κατάστασης με γνώμονα τη Παιδεία.Τελευταία άρθρα