Προστασία του περιβάλλοντος και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς

Εκδήλωση, με θέμα “Πως η προστασία του περιβάλλοντος και η ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς δημιουργούν προϋποθέσεις στην ανάπτυξη της νεανικής επιχειρηματικότητας”, διοργανώθηκε, χθες, στις 7.30μμ, στο Αμφιθέατρο του κεντρικού κτιρίου του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, από την Αντένα Ζακύνθου, της Θυρίδας Νεανικής Επιχειρηματικότητας Δυτικής Ελλάδας, σε συνεργασία με το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.
Ομιλητές ήταν ο Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας της Αντένας Ζακύνθου Α. Δραγώνας, όπου αναφέρθηκε στο έργο των Θυρίδων Νεανικής Επιχειρηματικότητας καθώς επίσης ανέπτυξε τα θέματα της Πράσινης Επιχειρηματικότητας και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, καθώς και δύο νέοι Επιχειρηματίες όπου με την παρουσίαση της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας μετέφεραν εφαρμοσμένα παραδείγματα για το πώς η αξιοποίηση της τεχνολογίας και η επιχειρηματικότητα αναδεικνύουν την πολιτιστική μας κληρονομιά και συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος.
Την εκδήλωση προλόγισαν οι προϊστάμενοι των δύο τμημάτων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στο νησί μας, Δρ. Διονύσιος Κουλουγλιώτης και Δρ. Αριστοτέλης Μαρτίνης.
Με τον όρο “Θυρίδες Νεανικής Επιχειρηματικότητας” ορίζονται οι δομές στήριξης των νέων “εν δυνάμει” επιχειρηματιών. Θυρίδα δηλαδή είναι ένα κέντρο / γραφείο δωρεάν πληροφόρησης και παροχής βοήθειας, βασικής και ολοκληρωμένης μορφής, προς όλους τους ενδιαφερόμενους νέους που θέλουν να αναπτύξουν επιχειρηματικότητα ή να επεκτείνουν την επιχείρηση τους, έτσι ώστε οι πιθανότητες γέννησης, ανάπτυξης και επιτυχούς εξέλιξης των επιχειρηματικών τους ιδεών να αυξάνονται σημαντικά.
Στο πλαίσιο του έργου ιδρύθηκαν 14 Θυρίδες Επιχειρηματικότητας οι οποίες καλύπτουν όλες τις περιφέρειες της χώρας. Κάθε Θυρίδα λειτουργεί ως γραφείο επαφής με το κοινό για την ενθάρρυνση των νέων της ομάδας στόχου να στραφούν προς την αυτοαπασχόληση, τη διάδοση και την ενίσχυση της επιχειρηματικής συνείδησης, την προσφορά των κατάλληλων γνώσεων στους νέους για την ανάληψη επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, καθώς και την παροχή αρχικής υποστήριξης και συμβουλευτικής βοήθειας σε όσους από αυτούς επιθυμούν να ιδρύσουν νέες επιχειρήσεις.Τελευταία άρθρα